YOLCU TRANSFERİNİ RAHATLATACAK PROJE

Antalya Teknokent’te faaliyet gösteren SOFTALYA firması turizmde faaliyet gösteren ulaşım sektörünü rahatlatacak yeni bir mobil rotasyon ve planlama projesi ortaya koymaya hazırlanıyor.

İrem GÜNEYBAZ/Bayram OKUDAN

Antalya Teknokent’te kurulan SOFTALYA adlı firma yurt içinde ve yurt dışında yaptığı yazılım projeleri ile dünyaya yazılım alanında katkı sunmanın yanı sıra turizmde yolcu transferi sırasında yaşanan sorunları ortadan kaldıracak bir proje üzerine çalışıyor. Firmanın Genel Koordinatörü Osman Erol Lider Medya’ya özel yaptığı açıklamada, “Turizmde yolcu ağırlamaya yönelik yaptığımız projede yaklaşık 45 kişilik ekibin bir günde yurtdışından gelen misafirlerin otellere ya da tatil bölgelerine ulaştırmak için yaptığı planlamalarını 10 ila 15 saniye de organize edebilecekleri bir proje üzerine çalışıyoruz” dedi. Erol, yurt içinde ve yurtdışında birçok yazılım firmasına hizmet verdiklerini ve özel yazılım projeleri ürettiklerini anlattı.

TURİZMDE ULAŞIMI KOLAYLAŞTIRACAK PROJE

Yurtdışında belirledikleri noktalarda potansiyel olarak tespit ettikleri problemlere yönelik projeler ürettiklerini ifade eden Erol, Antalya’dan yurtdışına yazılım ihraç ettiklerini de sözlerine ekledi. Erol, daha önce yurt içinde lansmanını yaptıkları yeni bir proje olduğunu da ifade ederek, turizmde sektör paydaşlarına katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Projenin turizmde yolcu transferi ve ulaşımı üzerine olduğunu aktaran Erol, “Yolcu ağırlamaya yönelik yaptığımız projede, ilk olarak yüzlerce kişinin çalıştığı, yurtdışından gelen ve belli otellere misafirlerin transferi yapılan süreçte zaman zaman sorunlar meydana geldiğini tespit ettik. Tamamen insan odaklı bir iş olduğu için zaman zaman yol kayıpları, fazla iş gücü ve mesai durumu ortaya çıkabiliyor. Biz buna yönelik en düşük maliyetle bu yolcuları gidecekleri tatil bölgelerine ya da otellere ulaştırma imkanı nasıl sağlarız onun üzerine çalışıyoruz” dedi.

“SÜRECİ 10 İLA 15 SANİYEYE DÜŞÜREBİLİYORUZ”

Organizasyon sürecinde 45 kişilik ekibin bir günde yaptığı çalışmayı çok daha kısa sürede planlayabildiklerini vurgulayan Erol, “Biz bu süreci 10 ila 15 saniye gibi kısa bir sürede daha verimli olacak şekilde planlayabiliyoruz. Amacımız elbette insanları işinden etmek değil. Burada ciddi anlama bir kazanım var. Çünkü yaşanan problemler rota ve araç sayısı açısından yüksek maliyetler doğuruyor. Biz bunu yüzde 10 ila 15 civarında azaltıyoruz. Bu uygulama ile sürücü bölgeyi hiç bilmesi de mobil uygulamadan rotasyon hakkında bilgi sahibi oluyor, inceleme yapabiliyor. Uygulama sürücü için alternatif rotalar oluşturuyor. Çevresel faktörlerden insanların neden olduğu trafik kargasına kadar birçok hususa katma değer oluşturuyoruz” ifadelerini kullandı.