YOL KONTROL NOKTASINA JANDARMA’DAN YAŞAM TÜNELİ ÇADIRI

Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı trafik timlerince yapılan uygulamalar sonucunda, 2020 yılında 1 yıl önceye göre ölümlü ve yaralamalı kazalarda azalma yaşandı. Jandarmadan yapılan açıklamada; 2019-2020 yılları karşılaştırıldığında ölümlü kazalarda yüzde 71 yaralanmalı kazalarda ise yüzde 58 oranında azalma meydana geldiği belirtildi. Trafik kazalarının en aza indirilebilmesi için çalışmalar yapan Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı, Hacıobası kontrol noktasında Yaşam Tüneli Çadırı kuruyor. Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığının trafik kazalarının azamiye indirilmesi amacıyla yaptığı çalışmalar kapsamında Manavgat-Konya yolu üzerinde Hacıobasında bulunan Yol Kontrol Noktasına Yaşam Tüneli Çadırı kuruluyor.

Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada; jandarma sorumluluk sahasında 1167 km. mahalle yolu, 30 kilometre devlet yolu ve 38 kilometre İl yolu olmak üzere toplamda 1235 kilometre yol bulunduğuna dikkat çekilerek “2019 yılı içerisinde sorumluluk bölgemizde 7 ölümlü, 357 yaralanmalı ve 140 maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiş olup, meydana gelen trafik kazalarında 7 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 520 vatandaşımız çeşitli şekilde yaralanmıştır.

2020 yılı içerisinde sorumluluk bölgemizde, geçmiş yıllarda meydana gelen kazaların yerleri, sebepleri ve zamanları ayrıntılı şekilde incelenmiş başta ölümlü ve yaralanmalı kazaların en aza indirilmesi amacıyla gerekli tedbirler alınmış, bu kapsamda trafik timlerince 2020 yılı içerisinde 557 araç sürücüsü, 741 öğrenci ve yayaya trafik eğitimi verilmiş 163 okul servis aracı kontrol edilmiştir. 2020 yılı içerinde ülkemizde ve tüm dünya genelinde Kovid-19 sebebi ile EBA ve ZOOM üzerinden uzaktan eğitim projesi ile de 171 öğrenciye trafik eğitimi verilmiştir. Trafik timlerince yapılan bu çalışmalar neticesinde 2020 yılı içerisinde 2 ölümlü, 219 yaralanmalı ve 87 maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiş, meydana gelen bu kazalarda 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş 320 vatandaşımız yaralanmıştır. 2019-2020 yılları karşılaştırıldığında ölümlü kazalarda yüzde 71 yaralanmalı kazalarda yüzde 58 oranında azalma meydana gelmiştir. Önümüzdeki dönemlerde bu kazaları daha da azaltmak amacıyla Manavgat İlçe J.K.lığı trafik timlerine gece gündüz demeden uygulamalara devam edilecektir. Bu kapsamda sürücülerimizin daha dikkatli olmalarını sağlamak için Hacıobası Yol Kontrol Noktasına Yaşam Tüneli çadırı kurularak yol kullanıcılarına: Başta emniyet kemeri, kask kullanımı, uykusuz araç kullanma, seyir halinde cep telefonu kullanımı ve alkollü olarak araç kullanma gibi trafik eğitimi verilmekte ve sürücülerimizin bilinçli olarak seyahat etmeleri sağlanmaktadır. Jandarma sorumluluk bölgesinde bulunan yollarda vatandaşlarımızın can ve mal kayıplarını en aza indirmek amacıyla trafik denetimlerine devam edilecek olup, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız başta olmak üzere yaya ve sürücülere eğitim, seminer ve konferanslarımız devam edecektir” denildi.

HABER MERKEZİ