YOĞUN TEMPO YARAMADI

Sezonun ilk 9 haftasında yenilgi yüzü görmeyen Alanyaspor, yoğun maç temposunun başlamasıyla düşüşe geçti. Geçtiğimiz Cumartesi günü Gençlerbirliği'ne kaybeden Turuncu-Yeşilliler, 3 gün sonra karşılaştığı Göztepe'ye boyun eğdi

Süper Lig lideri Alanyaspor, sezonun ilk 9 haftasında hiçbir rakibine boyun eğmezken, maç temposunun yoğunlaşmasıyla birlikte üst üste yenilgiler yaşadı. Süper Lig'in 21 takıma yükselmesiyle birlikte hafta içi de maçların oynanacağı sezonda Alanyaspor'un yaşadığı kayıplar dikkat çekti.11. hafta mücadelesinde Gençlerbirliği deplasmanından puansız dönerek namağlup unvanını kaybeden Antalya ekibi, 3 gün sonra karşılaştığı Göztepe'ye de boyun eğdi. İzmir temsilcisine 1-0 kaybeden Alanyaspor, bu sezon gol atamadığı ilk karşılaşmayı tamamlarken, 11 maç sonunda 23 puanda kalmasına karşın averajla liderliğini korumasını da bildi.

RİZE'YE DE PUAN KAYBETMİŞTİ

Ülkemizi UEFA Avrupa Ligi'nde temsil eden Alanyaspor, 24 Eylül Perşembe günü oynadığı karşılaşmanın 3 sonrasında çıktığı Rizespor maçında da 2 puan bırakmıştı. Rakibiyle 1-1 berabere kalan Turuncu-Yeşilliler, sezonun ilk puan kaybını yaşamıştı.

MAÇ TAKVİMİ SIKIŞIYOR

Pazar günü Beşiktaş'ı ağırlayacak lider Alanyaspor, 16 Aralık Çarşamba günü ise Adanaspor'u Ziraat Türkiye Kupası'nda konuk edecek. 20 Aralık'ta Denizlispor'un konuğu olacak Alanyaspor, 23 Aralık'ta ise Yeni Malatyaspor'la iç sahada 27 Aralık'ta ise Gaziantep FK ile deplasmanda karşılaşacak.

EKSİKLER ARTIYOR

Alanyaspor'da sıklaşan maç takvimiyle birlikte tek kayıp puanlarda da olmuyor. Gençlerbirliği maçında koronavirüse yakalandığı için Efecan Karaca ve sakatlığı bulunan Moubandje forma giyemezken, Göztepe mücadelesinde ise bu isimlere Caulker ile Ceyhun Gülselam eklendi. Şimşek, İzmir deplasmanında sarı kart görerecek cezalı duruma düşen Salih Uçan'ı da Beşiktaş maçı öncesinde kaybetti.

KORAY GEÇGEL