Yoğun diplomasi trafiği start verdi

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle geçen yıl yapılamayan Antalya Diplomasi Forumu başladı. Yoğun diplomasi trafiği yaşanacak forumun ilk gününde açılış konuşmalarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan yapacak.

Turizmin başkenti Antalya’da yoğun diplomasi trafiği yaşanıyor. Geçtiğimiz yaşanan ‘asrın felaketi’ olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle yapılamayan Antalya Diplomasi Forumu “Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak” ana temasıyla Antalya’da başladı. Üçüncü ADF vesilesiyle devlet ve hükümet başkanları, bakanlar, diplomatlar, iş insanları, akademisyenler ile düşünce kuruluşları, gençlik ve medya temsilcileri geniş kapsamlı görüş alışverişinde bulunmak üzere bir araya geldi. Foruma; 100'ü aşkın ülkeden 20'den fazla devlet ve hükümet başkanı, 60'dan fazla dışişleri bakanı olmak üzere yaklaşık 90 bakan ve 80 civarında uluslararası kuruluş temsilcisinin katılıyor.


RESMİ AÇILIŞI ERDOĞAN VE FİDAN YAPACAK

Üç gün sürecek forum bugün ‘Suriye’de İstikrara Giden Yol’ paneliyle start verdi. Orta Doğu’da Barış ve Güvenlik İçin Bir Garantörlük Arayışı roundu ile devam edecek forumun resmi açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın konuşmalarıyla başlayacak. Forum bugün Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un katılacağı talks etkinliği ile devam edecek. Forumda bugün Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak başlıklı liderler paneli, Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak adress etkinliği, Gazze Temas Grubu paneli, Gazze Temas Grubu paneli, Umut mu Aldatmaca mı? Orta Doğu'da Yeni Bir Zemin Tahayyülü paneli,  Eswatini Kralı III. Mswati’nin katılacağı talks etkinliği, Adil Bir Uluslararası Düzen İçin Farklılıkları Gidermek paneli, Değişim Sürecinde Latin Amerika ve Karayipler paneli,  Irkçılık, Yabancı Düşmanlığı ve İslam Karşıtlığı paneli,  Krizler Döneminde Yenilikçi Arabuluculuk paneli,   Macaristan Başbakanı Viktor Orba’un katılacağı talks etkinliği, Çalkantılı Bir Dönemde Çok taraflılığın Teşvik Edilmesi başlıklı liderler paneli ve Bosna Hersek Başkanlık Konseyi Üyelerinin katılacağı talks etkinliği gerçekleştirilecek.