YKS MARATONU AYT İLE SONA ERDİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen 2022 yılı YKS sınavının ilk oturumu dün gerçekleştirildi. İkinci oturumu olan AYT ise ülke genelinde saat 10.15’te başlayan sınavla dün yapıldı. Her yıl olduğu gibi bu yılda öğrenciler sınava yetişebilmek için zamanla yarıştı.

İrem GÜNEYBAZ/Özge TOPTAŞ

Antalya’da YKS sınavının ikinci oturumu olan AYT öncesi adayları sınava girecekleri kurumun önünde saatler önceden hazır bulundu. Sınav görevlilerince adayların üzerleri kontrol edilerek öğrenciler sırayla içeri alındı. Saat 10.00 itibariyle kapıların kapanacağı bilgisi öğrencilere ve velilere aktarıldı bazı öğrenciler eksik belge sebebiyle son anda okuldan çıkarak zamana karşı tekrar sınava yetişmek için koştu. Bazı öğrenciler ise saniyelerle sınava yetişirken Kepez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde sınava girecek bir öğrenci ise kapı kapandığı için sınava alınmadı.

Adaylardan Uygar Yağan sınav öncesi heyecanını dile getirerek hedefinin hukuk bölümü olduğunu ve bunun için yeterli puanı alabileceğini ümit ettiğini ifade etti.

VELİLER 3 SAAT BEKLEDİ

Öğrenciler 180 dakika süren sınavda ter dökerken heyecanlı veliler de gölgelik alanlarda çocuklarını bekledi. Gruplar halinde sınav bitişini bekleyen veliler adeta piknik havasında vakit geçirdi.  İlker Erben “Heyecanlıyız, 3 saat bekleyeceğiz, kızım beni görürse daha mutlu olur mecbur bekleyeceğiz” diyerek sınav sonuna kadar kızını okulun dışında bekleyeceğini dile getirdi.

Velilerden Seval Çevik ise “Fazlasıyla heyecanlıyız, 3 saate bağlı hayatımız, pandemiden sonra tedirginlikle girdi umarım başarılı olur, heyecanla bekliyoruz” diye konuştu.