Yivliminare’de konuk Yalçınkaya

Her hafta pazar günleri Yivliminare Camii'nde düzenli olarak gerçekleştirilen "Sabah Namazı Buluşması" yeni yılda da yoğun katılımlarla devam ediyor. Yılın ilk haftasının konuğu İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, oldu.

Sabahın seherinde camiyi dolduran vatandaşlar, Meltem Camii İmam Hatibi Mustafa Akbulut’un imametinde namazlarını eda ederek icra edilen zikir ve tesbihata hep birlikte coşkuyla eşlik etti. Tesbihatın ardından konuşan İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, “Bizler, aynı dine inanan, aynı Allah’a kulluk eden, aynı kıbleye yönelen, aynı kitabı rehber edinen, aynı peygambere gönül veren müminleriz. Dünyaya barış ve adaletin en güzel örneklerini sunan, din, vatan, bayrak ve mukaddesat uğruna fedâ-yı cân eyleyen şanlı bir ecdadın torunlarıyız. Başa kakmadan, karşılık beklemeden, kökenine, inancına, mezhebine ve düşüncesine bakmadan, insan onurunu rencide etmeden ihtiyaç sahiplerine yardım etmeyi kendine şiar edinen bir medeniyetin temsilcileriyiz. Böylesine köklü bir medeniyetin mensubu olan bizlere düşen, kardeşlik ahlakını kuşanmak, gönül alıcı söz ve davranışlarla birbirimizin hukukunu gözetmektir” ifadelerini kullandı.


Buluşmada ayrıca Pençe - Kilit Harekâtı bölgesinde şehit olan şehitler ile tüm şehitlerimiz için, Filistin-Gazze şehitleri için, üllkemizin ve ümmetin birlik ve beraberliği için dualar edildi.


Program, çay ve simit ikramının ardından sona erdi.