YİNE RAYDAN ÇIKTIK

Ligin bu yıl nadir iyi oynayan takımlarından olan Kasımpaşa karşısında çok kötü bir oyun biraz şans biraz da mücadele ile direndik ama puan alamadık. Fatih Hoca her zamanki kadrosunda tek değişiklik yaparak takımı sahaya sürdü. Yusuf yerine sol kanatta Augusto tercih edildi ki bu maçın devamında göreceğimiz gibi kötü bir tercih oldu. 

Maç yine orta saha mücadelesi ve sık sık faullerle durarak zevksiz bir hale bürünmüştü ki, Porozo’nun kendi kalesine attığı şans golü ile 1-0 önce geçtik. Kasımpaşa her ne kadar etkisiz de olsa kalemize gelirken, Alanyaspor orta alanı geçtiği anda hiç bir varlık gösteremeyen bir takım havasındaydı. Gole de şans dedim çünkü ilk yarı boyunca bırak tehlikeli atağı, bırak pozisyonu tek şutumuz bile yoktu. Sıfır şut, sıfır gol beklentisi ile rezalet bir 45 dakika oynadık. Yine de devreye önde girebilirdik ama futbolda duran toplar olmasa. Her hafta her hafta aynı golleri yemekten bıkmadık gerçekten. Yine bir korner sonrası karambol oluştu ve topu ağlarımızdan aldık. 

İlk yarıyı izleyince ikinci yarı için de pek bir ümidim yoktu açıkçası. Yine de bir nebze olsun daha dirençli oynadığımız ikinci yarıda da golü yedik. Gol ve benzer pozisyonlarla ilgili bir noktaya değinmek istiyorum. Sol bekte defansif meziyetleri kısıtlı olan Balkovec ile oynuyorsak önünde defansa daha yatkın ve mücadeleci bir isim olmalı. Yani Augusto defansif olarak neredeyse sıfır ve Balkovec de dediğim gibi hücumcu bir bek olunca buradan pozisyonlar verdik ve golü de yedik. Ya ne alaka demeyin futbolda bu ince dokunuşlar her şeyi değiştirebilir. Solda ki bu zaafiyet nedeniyle orta alanda Fer sola devrilmek zorunda kaldı ve bu durum da en çok Kasımpaşa’nın en iyi isimi Aytaç’a yaradı. Skor üretmese de en rahat ve iyi maçlarından birisini oynadı Aytaç. Kasımpaşa da onun önderliğinde 3 puanı aldı gitti. 

Tam toparladık derken son 3 maçta sadece 2 puan aldık ve düşme hattı ile aramızda sadece 3 puan kaldı. Üstelik ilk yarı kadroları ve oyunları ile düşer denilen Pendik ile Samsun takviyeler sonrası çok iyi gidiyorlar yani düşmeyecekleri kesin gibi. Bu durumda rakiplerimiz ligin daha köklü takımları Konya, Kayseri, Karagümrük, Gaziantep ve Hatay gibi ekipler olacak. Biraz mücadele ile bu sezonu bir şekilde atlatmalıyız.