YİNE 11 HAZİRAN, YİNE RAKİP İTALYA

Dünya genelinde ligler sona ererken, tüm futbolseverlerin heyecanla beklediği EURO 2020 başlıyor.  EURO 2020 elemelerinde, gruptan çıkmayı İzlanda maçında garantileyen A Milli Takımımız, H Grubu'ndaki son maçında Andorra'yı 2-0 mağlup etmişti.

EURO 2020'ye İngiltere, Almanya, Rusya, Hollanda, İtalya, İspanya, Danimarka, İskoçya, İrlanda, Macaristan, Romanya ve Azerbaycan ev sahipliği yapacak. EURO 2020’nin oynanacağı şehirler ise Roma, Bakü, St. Petersburg, Kopenhag, Amsterdam, Bükreş, Londra, Glasgow, Bilbao, Dublin, Münih ve Budapeşte olacak.

BİZİM ÇOCUKLAR GELİYOR!

1960’tan beri UEFA tarafından 4 yılda bir düzenlenen futbol turnuvası, tarihte ilk defa farklı bir formatta, 12 ülkede düzenlenecek. A Grubu'nda mücadele edecek Türkiye, 11 Haziran Cuma günü TSİ 22.00'de Roma Olimpiyat Stadı'nda İtalya ile turnuvanın açılış karşılaşmasına çıkacak.

Milli takım, gruptan çıkması durumunda 21 Haziran'dan itibaren tekrar Almanya'da kampa girecek ve oluşacak müsabaka takvimine göre hareket edecek.

GERİ DÖNÜŞLERİN EFENDİSİ

Şimdi takvim yapraklarını geriye çevirip, milli takımımızın geri dönüşleriyle dikkat çektiği EURO 2008'e gidiyoruz. EURO 2004’e katılamayan A Milli Takım, 2008’de ise Fatih Terim önderliğinde yarı finale kadar çıkma başarısı gösterdi. Türkiye, turnuvada oynadığı 5 karşılaşmanın üçünde geriden gelerek, son anlarda attığı gollerle galibiyete uzandı.

FRANSA’DA KAYBOLDUK

2008’de yarı finalde Phillip Lahm’a engel olamayan ve Almanya’ya son nefeste elenen milliler, 2012’de turnuvaya katılamadı. Euro 2016’ya ise sürpriz bir şekilde, en iyi üçüncü takım kontenjanından katılan Türkiye, Fatih Terim ve Arda Turan’ın başrolde olduğu takım içi anlaşmazlıklar ve prim tartışmaları gölgesinde Fransa’da adeta kayboldu.

EURO 2020 HAYAL DEĞİL

Ay-yıldızlılar şimdi, pandemi dolayısıyla 2021’de oynanmak zorunda kalan EURO 2020’ye çok farklı bir gözle bakıyor. Kaostan uzak, halkın ve medyanın tamamen desteklediği, sempatik bir milli takım ruhu var hâlihazırda.

ARTIK HER ŞEY HAZIR

Türkiye için artık her şey hazır. Tıpkı 2000’de olduğu gibi yine 11 Haziran’da, yine İtalya ile oynayacak. İtalya’nın, Antonio Conte ve Filippo Inzaghi'nin golleriyle 2-1 kazandığı maçta, Türkiye'nin tek sayısını Okan Buruk kaydetmişti.Açılış maçını sırasıyla Galler ve İsviçre karşılaşmaları takip edecek.

Türkiye, tarihi turnuvalardaki yerini unutmadan, ayakları yere sağlam basarak, gerçekçi hedeflerle elinden geleni yapmak zorunda. Aksi takdirde olası bir rehavet, bir çuval inciri berbat edebilir.

FORMA NUMARALARI

A Grubu'nda mücadele edecek millilerin formalarında taşıyacakları isimler ve numaralar şöyle:

1- Mert, 2- Zeki Çelik, 3- Demiral, 4- Çağlar, 5- Okay, 6- Ozan, 7- Cengiz Ünder, 8- Dorukhan, 9- Karaman, 10- Çalhanoğlu, 11- Yusuf Yazıcı, 12- Altay, 13- Umut, 14- Taylan, 15- Ozan Kabak, 16- Enes, 17- Burak, 18- Rıdvan, 19- Orkun, 20- Abdülkadir, 21- Kahveci, 22- Kaan, 23- Uğurcan, 24- Kerem, 25- Mert Müldür, 26- Dervişoğlu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) A Milli Takım'dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Selim Soydan da en başından beri, takımımızı bir an olsun yalnız bırakmıyor. Ay-yıldızlı takımın, eksiksiz bir şekilde finallere hazırlanmasını sağlayan Soydan, Lider Gazete’ye özel açıklamalar yaptı. Kamp çalışmalarının çok iyi ilerlediğini ve inançlı bir kadrolarının olduğunu ifade eden Soydan, "Son 50 yılın en iyi milli takımına sahibiz. Futbolcularımızın hepsi bu turnuvadan sonra daha büyük kulüplere gidecekler" dedi.

MİLLİ TAKIM'DA 'GÜNEŞ'Lİ GÜNLER

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş'ten övgüyle bahseden Selim Soydan, "Çok adil, bu işi iyi bilen, çok ahlaklı bir insan. Her futbolcusu, Şenol Güneş'i ağabeyi, babası gibi seviyor. Benim işim burada çok kolay. Çok iyi bir ortam yakaladık. Bu takım farklı bir takım diyorum. Herkesin kabul ettiği bir takıma sahip olduk" sözlerine yer verdi.