YİNE DAYAK YEDİLER

Benim 128 bin dolarım vardı.

Bu paranın;

-50 bin dolarını Türk Lirasına çevirdim.

-30 bin doları ile altın aldım.

-Pandemi nedeniyle sıkıntı yaşayan esnaf bir akrabama 20 bin dolar borç verdim.

-Yine pandemi nedeni ile çalışamadığım için 8 bin dolarını harcadım.

-20 bin dolara ise hiç dokunmadım. Olduğu gibi duruyor.

Bu durumda benim 128 bin dolarım buharlaşmış mı oldu?

 

Efendim şaka bir yana gelelim asıl konumuza; CHP'nin iki ay kadar önce ortaya attığı iddiaya göre Merkez Bankası'ndaki 128 milyar dolar paramız Ak Parti iktidarı tarafından buharlaştırılıp, iç edilmişti. İlk iddiaları bu şekildeydi.

Daha sonra Ak Parti kurmaylarından gelen cevap üzerine başta Bay Kemal olmak üzere tüm muhalefet partileri lafı çevirip ‘’Efendim, biz bu para iç edildi demedik. Bu para ile altını kaç liradan aldınız, kimden aldınız, doları kime kaça sattınız, hangi yandaşlarınızı zengin ettiniz? ’’ gibi kafa karıştırıcı iddialar ortaya attılar.

En sonunda iş sayın Cumhurbaşkanımıza düştü ve geçen hafta çarşamba günü yaptığı grup konuşmasında tüm muhalefete yönelik “Bakın yasal olarak altını nereden kaça aldığımızı, doları kime, kaça sattığımızı ifşa edemiyoruz. Eğer soru ve şüpheleriniz varsa, ekonomi kurmaylarınızı bize gönderin, bizim kurmaylarımız da kalem kalem alınan ve satılanları sizin kurmaylarınıza açıklasın, anlatsın’’ diye seslenerek, bir davette bulundu.

Bu davete icabet etmeyen muhalefet ise ısrarla "128 milyar doları kime sattınız, kimleri zengin ettiniz?" gibi sorularla algı operasyonlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Ben bu yazıyı yazarken Bay Kemal, (İBB tarafından beslenen) TELE 1 kanalında Merdan Yanardağ’ın programında ‘’128 milyar doları sarayın hangi beslemeleri aldı’’ diye tepiniyordu.

İyi de Bay Kemal! Evrensel hukukta iddia sahibi iddiasını ispatlamakla mükelleftir. Beslediğin kanalda tepineceğine, 128 milyar doların birilerine peşkeş çekildiğine dair elinde belge, bilgi varsa neden bizimle paylaşmıyorsun veya ekonomi kurmaylarını neden Cumhurbaşkanımızın davetine icabet etmeye yönlendirmiyorsun?

Amacın her zamanki gibi üzüm yemek değil bağcıyı dövmek değil mi?

MUHALEFET TERS KÖŞE OLDU!

Bu konuda muhalefeti asıl ters köşe yapan konu ise; Cumhurbaşkanımızın davetinden ve bay Kemal’in belge paylaşamamasından ziyade;  Üç yıl kadar önce yine Cumhurbaşkanımız seçim konuşmalarında 2002 yılında iktidara geldiklerinde Merkez Bankası'nı 27,5 milyar dolar net rezerv ile devraldıklarını, 2018 yılı itibariyle net rezervi 125 milyar dolara çıkardıklarını söylediğinde, şu an 128 milyar doların hesabını soran muhalefet hep bir ağızdan “Cumhurbaşkanı yalan söylüyor, Merkez Bankası'nın kasasında 125 milyar dolarlık rezerv yok” demişlerdi.

Üç yıl önce devletin kasasında 125 milyar dolar olduğuna inanmayanların, bugün ‘’128 milyar dolar nerede? ’’ demeleri tam ters köşe olmaktır. Muhalefet bağcıyı dövmeye giderken, her zamanki gibi dayak yedi. Böylece, bir yalan daha başlarında patladı.