YILMAZ'IN BAŞKANLIĞI 3 AY SÜRDÜ

Antalyaspor'da Şubat ayında başkanlık koltuğuna oturan Mustafa Yılmaz, görevi bırakma kararını açıkladı. Gerekçeler arasında sağlık sorununun da olduğunu belirten Yılmaz, başkanın yönetim içerisinden belirleneceğini belirtti.

Antalyaspor'da Şubat ayında göreve gelen Başkan Mustafa Yılmaz, görevi bırakacağını resmen açıkladı. Atilla Vehbi Konuk Tesisleri'nde Yönetim Kurulu Üyeleri Aziz Çetin, Ramazan Karabulut, İsmail İltemir, Sezgin Özer, Berkay Bahar ve Emrah Çelik ile birlikte basının karşısına geçen Yılmaz, bırakma gerekçelerinin arasındasağlık sorunlarının da olduğunu ifade etti. 3 ay boyunca yönetim kurulu üyelerinin maddi ve manevi olarak büyük katkılarının bulunduğunu ifade eden Yılmaz, amaçlarının sadece Antalyaspor'a fayda sağlamak olduğunu söyledi.

ÖZTÜRK ELEŞTİRİSİ

Kendisinden önceki Başkan Ali Şafak Öztürk'ü eleştiren Yılmaz, "Fikret Öztürk'ün heykelinin dikilmesi gerekir dedim. Ancak Ali Şafak Öztürk, başarısız olmamız için elinden geleni yaptı. Alanyaspor ile oynadığımız yarı final maçımızda eski başkanımızın arkadaşı soyunma odasına izin olmadan girip prim vaat ediyor. Böyle bir şey olabilir mi?" dedi.

NEDEN ÖZTÜRK'ÜN OTELİ TERCİH EDİLDİ

Türkiye Kupası finali öncesi takımın Ali Şafak Öztürk'ün otelinde neden kamp yaptığı yönündeki soruya da yanıt veren Yılmaz, "Hocamızın kamp talebi oldu. 'Hangi oteli seçerseniz arkanızdayım' dedim. Hocamız Öztürk'ün otelinde kamp yapmak istediklerini söyledi. Takımın demoralize olmaması için o oteli tercih ettim. Ne yapayım?" diye belirtti.

SÜPER LİG'İN EN AZ BORÇLU TAKIMI

Fikret Öztürk'ün daha kulübe ait olan 60 milyon Euro ve 80 milyon TL'lik borcu ödemeye devam ettiğine vurgu yapan Yılmaz, "Giderken 7 milyon 700 bin Euro borcun kaldığını ifade ettiler. Sezon sonuna kadar 150 milyon TL'nin gerekli olacağını belirttiler. Unutululan bazı detaylardan ve artan kurdan dolayı borç, 215 milyon TL'ye ulaştı. Şu an 70 milyon TL borcumuz var. Bu anlamda Süper Lig'deki en iyi kulübüz" diye belirtti.

ÖNCE YALANLADI SONRA İTİRAF ETTİ

Lider Gazete'nin gündeme getirdiği Antalyaspor'un, Teknik Direktör Ersun Yanal'ın oğlunun ortağı olduğu iddia edilen Cenk Melih Yazıcı isimli bir menajerle transferlerin yapılacağı haberlerine de karşılık veren Yılmaz, bu ismin transfer komitesi toplantılarında yer almadığını söyledi.

Daha sonra yöneltilen sorulara Yılmaz'ın verdiği yanıtlar ise itiraf niteliği taşıdı. Cenk Melih Yazıcı isimli menajerin bir kez bir futbolcunun durumunun görüşülmesi için transfer komitesi toplantısına katıldığını itiraf eden Yılmaz, Alanyaspor'un da bu menajerle çalıştığını ve Turuncu-Yeşillilere hatrı sayılır bir gelir sağladığını ifade etti. Yılmaz'ın, Cenk Melih Yazıcı isimli menajerin Ersun Yanal'ın oğlunun ortağı olduğu yönündeki iddialara ise karşılık vermemesi dikkat çekti.

AZİZ ÇETİN ÖNE ÇIKIYOR

Yeni başkanın belirlenmesi için genel kurula gerek duyulmayacağını belirten Yılmaz, yönetim kurulu içerisinden bir başkanın belirleneceğini söyledi. Henüz net bir isim açıklanmazken, başkanlık için öne çıkan Basın Sözcüsü Aziz Çetin olduğu öğrenildi. Konuyla ilgili olarak resmi bir açıklama olmazken, önümüzdeki günlerde başkanın belirlenmesi bekleniyor.

92 GÜNDE BIRAKMA KARARI

Ali Şafak Öztürk'ün 19 Ocak'ta bırakma kararı almasının ardından 23 Şubat'ta yapılan olağanüstü genel kurulda başkanlık koltuğuna oturan Mustafa Yılmaz, tam 92 gün sonra seçim kararı aldığını açıkladı. 29 kişilik geniş bir yönetim kurulu ile göreve başlayan Yılmaz, Kırmızı-Beyazlıların tarihinde ilk kez danışma kurulunu da oluşturan isim olmuştu.

17 MAÇ GÖRDÜ

Mustafa Yılmaz başkanlığında Antalyaspor, 2'si Türkiye Kupası olmak üzere 17 maça çıktı. Süper Lig'de 15 maç gören Yılmaz, bunlarda 2 galibiyet, 5 beraberlik ve 8 yenilgi gördü. Yılmaz başkanlığındaki Antalyaspor, Türkiye Kupası yarı finalinde Alanyaspor'u elerken, finalde ise Beşiktaş'a 2-0 kaybederek kupaya ulaşamamıştı.

MALİ SIKINTI YAŞANDI

Öztürk ailesinin 61 milyon Euro ve 88 milyon TL olan borcu üstlenerek gitmesine rağmen ciddi anlamda mali sıkıntı yaşayan Kırmızı-Beyazlılar, buna rağmen UEFA Kulüp Lisansı'nı almayı başarmıştı. Haziran ayı sonuna kadar yaklaşık 8 milyon Euro kaynak yaratması gereken kulübe, şehirden beklenen desteğin gelmemesi de istifa kararında etkili olduğu ifade ediliyor.

TFF İLE KARŞI KARŞIYA GELDİ

Mustafa Yılmaz döneminde en dikkat çeken olay ise Türkiye Futbol Federasyonu ile karşı karşıya gelmesi oldu. Türkiye Kupası finalinin ardından Beşiktaş taraftarının tribünlere daha fazla alındığı gerekçesiyle sert eleştirilerde bulunan Yılmaz, 45 gün hak mahrumiyeti ve 76 bin 500 TL ceza almıştı. Bunun ardından önceki gün bir açıklamaya daha imza atan Yılmaz, TFF Yönetim Kurulu'nu istifaya davet etmişti.

SEÇİM 11 HAZİRAN'DA

Antalyaspor’da Mustafa Yılmaz’ın görevi bırakma kararını açıklamasının ardından seçim tarihi de belli oldu. Kırmızı-Beyazlılar kulüp, gazeteye verdiği seçim ilanında Antalyaspor Kulübü Derneği’nin 11 Haziran’da genel kurulun toplanacağını ilan etti. Çoğunluk sağlanamaması halinde de 18 Haziran’da Antalyaspor’un yeni başkanı belli olacak.