38 YILLIK SERİ

Son 3 maçından puan çıkaramayan Antalyaspor, Karagümrük karşısında kötü gidişatı durdurmak istiyor. Rakibine karşı önemli bir üstünlüğü bulunan Kırmızı-Beyazlılar, son yenilgisini 1983 yılında aldı.

SADIK ÇETİN SADAK

Süper Lig'in 38. haftasında Antalyaspor, ilk 5 yarışı içerisinde Karagümrük'e konuk oluyor. Son haftalarda istediği sonuçları almakta zorlanan Kırmızı-Beyazlılar, sezonun ilk yarısında mağlup ettiği rakibi karşısında yine aynı başarıyı yakalamak istiyor.

MAÇ BURSA'DA

Karagümrük'ün İstanbul temsilcisi olmasına rağmen mücadeleye Bursa ev sahipliği yapacak. Karagümrük'ün maçlarını oynadığı Olimpiyat Stadı'nın Şampiyonlar Ligi finaline hazırlanacağı için böyle bir karar alındığı, bu sebeple mücadelenin Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'na alındığı öğrenildi.

EN SON 1983'TE KAYBETTİ

Antalyaspor, Karagümrük karşısında önemli bir üstünlüğü elinde bulundururken, Kırmızı-Beyazlılar 38 yıldır rakibine kaybetmiyor. İstanbul ekibiyle oynadığı son 6 maçı da kazanan Akrep, son yenilgisini Kasım 1983'de konuk olduğu mücadelede aldı.

SON 6 MAÇIN 5'İNDEN PUAN ALAMADI

Türkiye Kupası'nda final biletini aldıktan sonra düşüşe geçen Antalyaspor, ligde çıktığı son 6 maçın 5'ini kaybetti. Ankaragücü, Sivasspor, Rizespor, Hatayspor ve Galatasaray'a kaybeden Akrep, bu dönemde sadece Kayserispor'u mağlup etti.

DEPLASMANDA DA KÖTÜ

Antalyaspor, yaşadığı düşüşü deplasman maçlarında da durduramıyor. Deplasmanda oynadığı son 4 Süper Lig maçının 3'ünü kaybeden Antalyaspor, bu sezon daha önceki 14 dış saha karşılaşmasında aynı sayıda yenilgi almıştı.

10 EKSİK FUTBOLCU

Zorlu mücadele öncesi Antalyaspor'daki eksik isimler Teknik Direktör Ersun Yanal'ın canını sıkıyor. Galatasaray karşılaşmasında Gökdeniz Bayrakdar, Veysel Sarı, Sidney Sam, Doğukan Sinik, Hakan Özmert ve Eren Albayrak'tan faydalanamayan Kırmızı-Beyazlılarda bu kervana Bahadır Öztürk ve Serdar Gürler ile birlikte kırmızı kart cezalısı Fedor Kudriashov ile Lukas Podolski de eklendi.

Hakem: Zorbay Küçük

Fatih Karagümrük

Teknik Direktör: Francesco Farioli

 Viviano   

Fatih Kuruçuk   

Hedenstad   

Zukanovic

Biglia

Efe Tatlı   

Salibur   

Aksel Aktaş

Jimmy Durmaz

Bertolacci

Ndao

 

Antalyaspor

Teknik Direktör: Ersun Yanal

Boffin

Mert Yılmaz

Naldo

Ersan Gülüm

Ali Eren İyican

Ufuk Akyol

Fredy

Nuri Şahin

Bünyamin Balcı

Amilton

Orgill

 

Bursa Büyükşehir Belediye Stadı

TV: Bein Sports

Saat: 16.00