25 YILLIK İNKAR

Yerel seçimler için geri sayım devam ederken, partilerin ve aday adaylarının çalışmaları da hız kazandı. Kimisi sosyal medyalarda sponsorlu reklam peşinde koşarken kimisi de afiş, broşür ve bilbordlardaki mesajları ile seçmene ve partililerine ulaşmanın peşinde.

***

Elbette her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır ancak bazı aday adaylarının durumu biraz abarttığını da belirtmeden geçemeyeceğim. Örnek görmek isteyen varsa Muratpaşa sınırlarında bir tur atabilir.

Tam 25 yıldır CHP'li belediye başkanları tarafından yönetilen Muratpaşa Belediyesi’ne aday adayı olan isimler cadde ve sokaklara öyle afişler asmışlar ki; adeta 25 yıllık geçmişi inkar ediyorlar.

***

Kimisi eşit yönetim, kimisi, mutlu Muratpaşa, kimisi çiçek gibi olacak şeklindeki sloganlarla adeta bu güne kadar yapılan hizmetleri yok sayıyorlar.

Üstelik bu afişlerin ve sloganların sahipleri çeşitli zamanlarda Muratpaşa Belediyesi’nde meclis üyesi veyahut da CHP'de yetkili makamlarda görev yapmış isimler.

***

O zaman bu isimlere sormak lazım bu güne kadar bu belediye başkanları için vatandaşa gidip oy istemediniz mi? Madem başarısız ise bu başkanlar niçin bu güne kadar arkasında durdunuz? Eğer başarılılar ise bu afişlerde yazdığınız sloganlarınızla kimi kandırmaya çalışıyorsunuz?

***

Kusura bakmayın ama bir yerde sizin partinizden bir belediye başkanı varken bu tür söylemlerle ortaya çıkmak benim anlayışıma göre siyasi nezaketsizliktir. Hadi her şeye rağmen o nezaketsizliği yaptınız anladık ta olan olmayan şeyleri milletin gözüne sokmak neyin nesi ?

***

Yapılmayan, eksik kalan veya sizin öyle gördüğünüz bir durum varsa bunu genel merkez ve parti teşkilatları bazında yapsanız daha anlamlı olmaz mıydı?

***

Evet aday adayı olmak, bir göreve talip olmak elbette herkesin hakkıdır. Koltuklar, makamlar kimseye ipotekli değildir ama en azından nezaketi koruyarak o süreci atlatmak daha şık olmaz mı?