'Yılın röportaj' ödülü Karakuş’a

Antalya Lider Gazete yazarı Eylül Ayça Karakuş, Altın Meslek ve Kariyer Ödülleri’nde Yılın En Başarılı Röportajı” ödülüne layık görüldü. Yılın röportajı haberine layık görülen çalışmada, Recep Yiğit’in kaleme aldığı İkbale kitabında erken yaşta evlendirilen kız çocuklarının hayat hikayeleri ele alındı.

Geçtiğimiz perşembe günü Cihat Dündar’ın organizatörlüğünde, Bursa Ördekli Kültür Merkezi’nde görkemli bir törenle gerçekleşen Altın Meslek ve Kariyer Ödülleri sahiplerini buldu. Edebiyat, müzik, eğitim, sağlık, medya ve iş dünyasının öncü isimleri Altın Meslek ve Kariyer Ödülleri için düzenlenen gecede bir araya geldi. Eğlenceli geçen tanışma ve kokteyl sonrasında başlayan ödül töreni Cihat Dündar’ın açılış konuşmasının ardından devam etti. Alanında gösterdiği başarı ile adından söz ettiren isimler, Özlem Acar’ın muhteşem sunumuyla ödüllerini aldı. Farklı alanların başarılı isimlerinin ödüllendirildiği gecede birbirinden başarılı isimlerin konuk olduğu gecede Lider Gazete yazarı Eylül Ayça Karakuş da ödüle layık görüldü.


YILIN EN BAŞARILI RÖPORTAJI: İKBALE

“Çocuk Olamadan Anne Olmak” röportajı ile dikkatleri üzerine çeken Eylül Ayça Karakuş “Yılın En Başarılı Röportajı- İkbale” ödülüne layık görüldü. Erken yaşta evlendirilen kız çocuklarının hayat hikayelerini konu alan, Recep Yiğit’in kaleme aldığı İkbale kitabının röportajını yapan yazar Eylül Ayça Karakuş röportajıyla ses getirdi. Ödül töreni gecesine Göktürk Dergisi İmtiyaz Sahibi Ümit Öner’le birlikte katılan Eylül Ayça Karakuş ödülü aldıktan sonra konuşmasında “Biz yazarların en büyük önceliği yazılarım ve haberlerimizle topluma ışık tutmaktır. Eğer bu konuda bir nebze olsun hayata dokunabiliyorsam, farkındalık yaratabiliyorsam ne mutlu bana” diye konuştu.


‘ÇOCUK OLAMADAN ANNE OLMAK’ 

“İkbale kitabıyla Yılın En Başarılı Röportajı ödülüyle bu anlamlı ödülü almaktan çok mutluyum” diyerek sözlerine devam eden Karakuş, “Recep Yiğit’in kaleme aldığı İKBALE kitabını okurken bir kadın olarak çok duygulanmıştım. Okuduğum kitabın daha çok kişiye ulaşması için; kitabın değerli yazarı Recep Yiğit ile bir araya gelerek ‘Çocuk Olamadan Anne Olmak’  röportajını yaptım. Ve şimdi görüyorum ki yapmış olduğumuz işler gerçekten amacına ulaşıyor. Çocuklarımızın, gençlerimizin eğitim ve öğretimlerine önem vermemiz gerektiğini her platformda dile getiriyorum. Bu konuda emeğimizi gören Cihat Dündar’ a ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.