YILIN İLK MECLİSİNDE GÜNDEM YOĞUN

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek başkanlığında, yılın ilk meclis toplantısını yarın saat 14.00’te gerçekleştirecek. Meclis toplantısında toplamda 126 gündem maddesi görüşülecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde yılın ilk meclisi, Başkan Muhittin Böcek başkanlığında yarın saat 14.00’te Meclis Toplantı Salonu’nda yapılacak. Ocak ayı toplantısında belediyenin 2021 mali yılı gelir ve giderlerine ilişkin hesap kayıt ve denetimi gerçekleştirilmesinin ardından, 126 gündem maddesinin karara bağlanması bekleniyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

Ocak ayı 126 meclis gündem maddeleri arasında öne çıkanlar ise şu şekilde:

8’nci madde de yer alan, Kepez ve Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yüklenici firmaların kira yardımı ve süre uzatımına yönelik konuların geçici kabulü 15 Ocak 2021 tarihinden 31 Aralık 2021 tarihine kadar uzatılmıştı. Söz konusu Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili, hak sahibi konut parselleri için, mücbir sebep ilan edilen salgının gerek uluslararası gerek ulusal ticaret ve ekonomi üzerinde yarattığı olumsuz etkilerin devam etmesi, bu süreçte üretici firmaların kapanmaya devam ettiği ve bazı ithal malzemelerin alımının mümkün olmadığı için temininde işçinin sıkıntılar yaşadığı gerekçelerinden dolayı yüklenici firma geçici kabul süresini 30 Haziran 2023 tarihine kadar uzatılması talebinde bulunmasının karar bağlanması bekleniyor.

YAKIT DESTEK ÖDEMESİ

88’nci madde de yer alan, Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı(UKOME) tarafından, akaryakıt fiyatlarındaki artış sebebiyle ulaşım esnafının mağduriyetinin giderilebilmesi için, günlük çalışan esnafına, çalışmış olduğu Antalya şehir içi hatları km cetvelinde belirtilen hat kilometresi ve aracın günlük sefer sayısı ile çarpılarak bulunan günlük toplam kilometresine göre 1 TL/Km. üzerinden aylık olarak hesaplama yapılarak, 1 Aralık 2022 ve 31 Ocak 2022 tarihleri arasında yakıt destek ödemesi yapılması talebinin karara bağlanması bekleniyor.

KIRCAMİ İMAR PLANI

97’nci ve 98’nci maddeler de yer alan maddeler ise, Mahkeme kararıyla iptal edilen Muratpaşa ilçesi Doğuyaka, Topçular, Mehmetçik, Güzeloluk, Zümrütova, Yeşilova, Kırcami, Alan Mahalleleri’nin tamamı ile Fener ve Çağlayan Mahalleleri’nin bir kısmını içeren ‘Kırcami Bölgesi’ne ilişkin hazırlanan 1/25000 ve 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı’nın incelenerek karar bağlanması hususu Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunulacak.