100YILIN FİYASKOSU!

CHP’li Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, 7 yıllık iktidarı dönemindeki 100’e yakın projeyi, yeni yapmış gibi lanse ederek, yıllardır hayalini kurduğu Konyaaltı Belediyesi’ne “başkan adayı” olabilmek için Kemal Kılıçdaroğlu’nun gözünü boyayacak. Öte yandan CHP’li Başkan Genç, manevi ağabeyi Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e de attığı çalımla kamuoyunda gündem oldu.

Faruk ÇELİK, Mahsum ALTAŞ

Döşemealtı Belediyesi’nde 7 yıldır görev yapan CHP’li Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, yarın düzenleyecekleri törende önceden açılışını yaptığı 100’ün üzerinde projeyi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yeni açılıyormuş gibi göstererek temel atma töreni düzenleyecek. CHP’li Başkan Genç, Döşemealtı’ndaki CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini geri planda bırakarak, kendi projelerini öne çıkaracak. CHP’li Başkan Genç’in önceden zaten açılmış olan projeleri yeni açılıyormuş gibi göstermesi ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na “Ben çalışıyorum” imajı vererek, geçen seçimlerde olduğu gibi gelecek seçimlerde de Konyaaltı Belediyesi Başkan adayı olmak istediği anlaşıldı. Kılıçdaroğlu’nun gözünü girmek isteyen Başkan Genç, aynı zamanda 7 yıllık dönemde 100’e yakın (!) projeyi yeni açıyormuş gibi göstererek ön plana çıkarması ve aynı partide yer aldığı CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin de Döşemealtı’na yaptığı yatırımlarını göstermemesi dikkat çekti.

NE YAPMIŞ BUNLAR?

CHP’li Döşemealtı Belediyesi’nin sosyal medya platformu üzerinden paylaştıkları videoda vatandaşların yaptığı yorumlar gözden kaçmadı. CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımlarıyla, zaten önceden var olup açılmış olan projelerin, yeni temel atma töreni gerçekleştirileceği belirtildiği videoda vatandaşlar tarafından, “Ne yapmışlar da açacak bunlar” şeklinde yorum yapıldı.                                                  

MUHTAR ÇALIMI

Öte yandan geçen seçimlerden önce CHP’li Muhittin Böcek’in, “Manevi kardeşim” dediği Turgay Genç, CHP’li Başkan Böcek’e büyük bir çalım attı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun haftalar öncesinden Antalya’ya geleceği, kamuoyu tarafından bilinmese de CHP’li siyasetçiler ve belediye başkanları tarafından biliniyordu. CHP’li Başkan Genç, Kemer, Kumluca, Finike, Demre, Kaş, Korkuteli ve Elmalı ve diğer mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek Muhtarlar Toplantısı’na katılmaları için alttan alttan söz aldı.

BÖCEK’İ SİNİRLENDİREN HAREKET

Bu durumu öğrenen CHP’li Başkan Böcek, Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Uğurcan Ecemiş’e talimat verdi. Başkan Böcek, Kemal Kılıçdaroğlu’nun geleceği gün için Başkan Ecemiş’e yeni bir Muhtarlar Toplantısı organize etmesini söyledi. Daire Başkanı Ecemiş, ilçe muhtarlarından olumsuz yanıt aldı. Muhtarlar, “Biz Turgay Genç’e söz verdik. Toplantıyı Döşemealtı’nda yapacağız” dedi.

CHP’li Başkan Böcek’in olayı anlayana kadar CHP’li Turgay Genç herkesten sözünü aldı ve toplantıyı önceden organize etti. Bu olayın üzerine CHP’li Böcek, Başkan Uğurcan Ecemiş’i görevinden aldı.

Temmuz 2018’de Özel Şelale Termessos Hastanesi, Eylül 2017’de Döşemealtı Belediyesi Ekolojik Kreş, Mayıs 2018’de Döşemealtı Müze Cami’nin açılışı gerçekleşmişti.