5 YILDIZLI OTELDE 'İNGİLİZ' DEHŞETİ

Manavgat’ta 5 yıldızlı bir otele tatile gelen ve erkek arkadaşını otelin üçüncü katındaki balkondan atarak öldürdüğü iddiasıyla mayıs ayında tutuklanan İngiliz turist, yarın yargılanmaya başlayacak.

Faruk ÇELİK, Mustafa KOZAK

Manavgat 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davada, geçtiğimiz mart ayında İngiltere’den Antalya’ya tatile gelen ve kaldıkları otelde gece saatlerinde cesedi bulunan Reece Pegram’ı (22) öldürdüğü iddia edilen kız arkadaşı Kayley Mary M. (31) ilk kez hakim karşısına çıkacak.

İddiaya göre geçtiğimiz 11 Mart’ta İngiltere’den tatile gelen Kayley Mary M. (31) ile erkek arkadaşı Reece Pegram’ın (22) kaldıkları odada kıskançlık yüzünden tartışma yaşandı. Aldıkları alkolün ve uyuşturucunun etkisiyle balkona çıkan Pegram önce odadaki eşyalarını, ardından de kendisini üçüncü kattan aşağıya attı.

İki ayağının üzerine toprak zemine düşen İngiliz genç dengesini kaybedince başını betona çarparak hayatını kaybetti. O esnada banyoda olduğu iddia edilen genç kadın ise olaydan dört saat sonra bahçede İngiliz gencin cansız bedeninin bulunması üzerine jandarma tarafından gözaltına alındı. Hakkında erkek arkadaşını balkondan aşağıya atarak öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanan İngiliz kadın verdiği ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. Genç kadın tutuklanarak Alanya L Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

“CİNAYET SÖZ KONUSU DEĞİLDİR”

Konuya ilişkin Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan, İngiliz kadının avukatı Muhammed Murat Göl ise, müvekkilinin erkek arkadaşını balkondan atmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğunu söyledi. Ölen İngiliz’in 70 kilo civarında, müvekkilinin ise 60 kilo ağırlığında olduğunu belirten Göl, “Bir metre 10 santimetre yüksekliğindeki demirden yapılan balkon korkuluğunun üzerinden narin yapılı bir kadının iri yarı bir erkeği aşırıp, ayaküstü şekilde aşağı atması mümkün değildir. Şahsın ayaklarının üstüne çivileme olarak tabir edilen şekilde toprak zemine düşmesi sonucu yerde 10 santimetre derinliğinde çukur oluşmuştur.  Ayaklarının üzerine düşen şahıs dengesini kaybedince kafasını da betona vurmuş. Bu nedenle de hayatını kaybetmiştir. Ortada bir cinayet söz konusu değildir” diye konuştu.

“İKİ AYAĞI ÜZERİNE DÜŞME İHTİMALİ YOK”

Göl, olay esnasında müvekkilinin banyoda olduğunu vurgulayarak, “Kendisi banyoda olduğu için erkek arkadaşının balkondan atladığını ya da düştüğünü fark etmemiştir. Dışarıya çıktığını zannetmiştir. Kendisinin olaydan yaklaşık 4 saat sonra jandarmanın odasına gelmesi üzerine haberi olmuştur. Müvekkilim dört aydır haksız yere tutukludur. Hem müvekkilim, hem de erkek arkadaşı olay günü aşırı derecede alkol almışlardır. Bu derece alkollü bir kişinin atılması durumunda iki ayağının üzerine düşme ihtimali yoktur. Bu yer çekimi kanununa da aykırıdır” ifadelerini kullandı.

“İKİ KEZ İNTİHAR TEŞEBBÜSÜNDE BULUNDU”

Müvekkilinin yaşanan olay nedeniyle psikolojik sorunlar yaşadığına da dikkati çeken Göl, şunları kaydetti: “Müvekkilim olaydan sonra tutuklandığı için sevgilisinin cenazesine katılamamıştır. İşlemediği bir suçtan tutuklanıp Alanya L Tipi Kapalı Cezaevine gönderilmiştir. Kendisi bunalıma girip iki kez intihar teşebbüsünde bulundu. Yarın görülecek davada Türk Ceza Kanunu’na göre ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istenen müvekkilimin Newton Kanunu’na göre beraatini talep edeceğim.”