5 YILDIZLI İFTAR

İslam aleminde özel bir yere sahip olan maneviyatın arttığı, nefislerin terbiye edildiği ibadet ve oruç ayı Ramazan’ın vazgeçilmezi iftar sofraları kurulmaya başlandı. Peki Ramazan ayında 5 yıldızlı bir iftar sofrası nasıl olmalı? İftar menülerinde 2022 fiyatları neler? İşte tüm detaylar…

Zehra TEKECİ, İrem GÜNEYBAZ

İslam alemi için on bir ayın sultanı olarak bilinen, Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin iştirak edildiği Ramazan ayı başladı. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle iki yıldır kalabalık sofraların, 5 yıldızlı menülerin özlemini gidereceğimiz Ramazan’da ise bol çeşitli ve uygun fiyatlı iftar sofraları nasıl olur sizler için derledik.

“BOL ÇEŞİTLİ ZENGİN SOFRALAR”

Ramazan’ın başlamasıyla Antalya’daki restoranlarda iftar menülerinin fiyatları da netleşmeye başlarken, yemekleriyle ve sunumlarıyla dikkati çeken Parlak Restaurant’ın Şefi Nuri Güllü konuya ilişkin Lider Medya’ya açıklamalarda bulundu. İftar sofralarında öncelikle göze hitap eden sunumların olması gerektiğine dikkati çeken Güllü, “Ramazan sofraları önce göze hitap etmeli ve zengin olmalı. Bol çeşitli ve özenli sunumlar yapılmalı. Mezelerden hurmaya, içeceklerden salatasına ve sebzesine kadar eksiksiz bir sofra hazırlanmalı ki müşterilerin önce gözü, sonra karnı doysun” diye konuştu.

İFTARDA AKLA ÖNCE ÇORBA GELİYOR

Güllü, iftar menülerinde en önemli unsurun çorba çeşitliliği olduğunu belirterek, “İftarda denilince akla önce çorba geliyor. Ramazan boyunca her iftar menüsünde en az iki çeşit çorba olmalı. Bizler de bugün mantı ve mercimek çorbasını misafirlerimizin iftar menüleri için hazırladık. Tüm gün aç kalındığı için çorba talebi ve gidilen yerlerde çeşit beklentisi oldukça yüksek” dedi.

BU YEMEKLER TERCİH EDİLİYOR

Ramazan’da ana sıcaklarda en çok et ve tavuk yemeklerinin tercih edildiğini dile getiren Güllü, “Et ve tavukta zenginlik çok önemli çünkü iftar sofralarında genellikle bu iki yemek tercih ediliyor. Bizler de her yıl olduğu gibi bu sene de et ve tavuk içeren çeşitli menüler hazırladık. Kuzu tandır, çiftlik kebabı, tas kebabı başta olmak et ve tavuğu her şekliyle sunacağız. Antalya’da ramazanda özellikle tereyağlı kömürde tavuk çok tercih ediliyor. Bu yıl ara sıcaklarda ise soslu, yoğurtlu kızartma ve paçanga böreği ön plana çıkacak” ifadelerini kullandı.

GÜLLAÇ TATLISI OLMAZSA OLMAZ

İftar sofralarından Güllaç tatlısı yemeden kalkılmayacağını aktaran Güllü, şunları kaydetti:

“Menüde mutlaka güllaç tatlısı olmalı. Öte yandan şerbetli ve sütlü tatlı çeşitleri geniş olmalı. Bizim mutfağımızda bu sene Antalya’nın vazgeçilmez kabak tatlısı, sütlü tatlılar ve baklava olacak. 5 yıldızlı bir iftar menüsünü tamamlarken tatlıyı unutmamak gerekiyor.” İftar sofralarının fiyatlarına ilişkin bilgi veren Şef Garson Hüseyin Güneş ise, 2 çeşit çorba 2 çeşit salata, 2 çeşit et, 1 çeşit tavuk yemeği, 3 çeşit tatlı, ara sıcaklar ve iftariyelikler içeren bir menünün fiyatının kişi başı 220 Türk Lirası olduğunu bildirdi.