10 YIL SONRA MI AKLINA GELDİ?

Geçen hafta Muratpaşa Belediye Meclisi öncesi ‘BELEDİYE BİNASINI AVM YAPACAKLAR’ başlıklı bir yazım vardı. Meclis yapıldı ve gündeme bu konu geldi.

Depremde yıkılma riski taşıyan 30 yıllık Muratpaşa Belediye binasının bulunduğu alanda yapılmak istenen imar planı değişikliği. Yani belediye binasının TİCARİ alana çevrilerek üstüne ‘YAP İŞLET DEVRET’ modeli ile yeni bir bina yapılması meselesi.
Kimine göre Belediye Başkanı Ümit Uysal müthiş bir zeka ile belediyeye sıfır bedelle bina kazandıracak kimine göre ise aynı müthiş zeka ile birilerine rant sağlayacak!
Mecliste kabul edilen değişikliğe göre, 33 bin metrekare bir alana oturan şu anki belediye binasının 10 bin metrekaresi ticari alan olacak ve yap işlet devret modeli ile ihale edilecek. 


İhaleyi kazanan firma, 23 bin metrekarelik bölüme belediye hizmet binasını yapacak. Firma,  10 bin metrekarelik alandaki ticari işletmeleri 29 yıl sonra belediyeye devredecek.
Konuyla ilgili mecliste konuşan Başkan Uysal, “Hizmet binamız ticari aksın üzeridir. Özel sektörün ticari bina yapmasında sorun olmuyor da kamu yapınca kim, niye rahatsız oluyor? Toplumun malı olunca ucuz mu oluyor? Yani toplum yapamaz, öyle mi? Toplumun malı olunca, ticari aks üzerine ticari fonksiyon getiremez. Nitelik sorunu yaşayan binalarda kamu hizmeti vermeye çalışacağız. Özel mülk olunca 25 katlı, 30 katlı hatta büyük kentlerde 60 katlı olacak. Ama kamu mülkü olunca, toplumun malı olunca ‘Neden 15 oldu?’ denecek. Yani garip bir mantık var. Niye rahatsız oluyorsunuz?” diye sormuş.
Vallahi ben rahatsız değilim amma senin komşuların ve çalışanların çok rahatsız bu işten başkan! Özellikle de emlak işleri ile uğraşan birimlerden sesler yükseliyor.
Hani bizde bir laf vardır, “Türkün aklı ya kaçarken ya sı*arken gelir” diye, sizin yaptığınız da aynen buna benziyor. Çünkü koskoca 10 yıl o binada oturan sizdiniz. Şimdi mi aklınıza geldi binanın çürük ve yetersiz olduğu?
Kasasında milyonlarla teslim aldığınız Muratpaşa Belediyesi’ni 10 yılda kör kuruşa muhtaç edecek duruma getiren sizsiniz. Borçları ödemek için belediye mülklerini satışa çıkaran sizsiniz. 
Demek ki bu hareketlerinizle güven kaybı oluşturdunuz ve bu nedenle belediye binasının YAP İŞLET DEVRET modeli ile yapımından herkes rahatsız!
Elbet Muratpaşa’ya daha modern bir hizmet binası yakışır. Fakat zihinler bulanık… Yoksa mal da mülk de sizin. Mühür ve yetki de sizde. Komşularınız rahatsız olsa ne yazar?
--------------------
TEBRİĞİ ÇOK GÖRDÜ
Bu bölümde konuğum yine Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal. Uysal’ın yerel seçim sürecinde büyükşehir adaylığındaki rakibi Muhittin Böcek idi. İkisi de CHP’li.
Baya krizler yaşandı bu süreçte. Uysal’ın çaktırmadan alttan altta Böcek’in aleyhinde çalıştığı kulaktan kulağa dedikodu olarak yayıldı. Böcek ikinci kez aday oldu ve seçildi.


Herkes kriz bitti falan derken aslında bitmediği geçen hafta ortaya çıktı. Yanılmışız. Çünkü Uysal, Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanlığı’na seçilen Muhittin Böcek’i tebrik etmedi.
Unutmuş olabilir diye düşünüldü. Yine yanıldık. Böcek, Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği Başkanlığı’na yeniden seçildi. Uysal’dan yine ses seda yok!


Lakin kendisi o kadar gezi, kabuller, tiyatro ve konserlerin arasında Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olarak seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu kutlamayı ihmal etmiyor. 


Burnunun dibindeki Başkan Muhittin Böcek’i tebrik etmeyi çok görecek, kilometrelerce ötedeki Ekrem İmamoğlu’nu kutlayacaksın. Demek ki kriz devam ediyor.
Başkan Uysal, kaz gelecek yerden kutlamayı eksik etmiyormuş!


--------------------
4X4’LÜK EĞİTİM ŞENLİĞİ
Korkuteli’nde İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Tak adında bir eğitimcimiz var. Kendisini Elmalı’daki başarılı çalışmalarından tanıyorum. Orada da birçok başarıya imza atmıştı.
Şimdi Korkuteli’nde ve 28 Mayıs-7 Haziran tarihlerinde 3. Eğitim Şenliği düzenledi. Çanakkale Müze Sergisi’nin açılışıyla başlayan şenlik şiir dinletisi sona erdi.
Şenlikte 66 okuldan 9 bin 554 öğrencinin hazırladığı 135 stant bilimsel, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetleri ile birçok çalışma sergilendi. 


Her anı dolu dolu geçen şenlikte Türk Halk Müziği Gecesi’nde Sinan Yağmur’la Aşık Veysel’e Vefa Gecesi büyük ilgi gördü. Yani Akif Hoca’nın yaptığı şenlik sıcak yaz gününe renk kattı.


Vallahi ben onu bunu bilmem. Her ilçeye bir Akif Tak gibi eğitime gönül veren öğretmen ve idareciler bulursak birçok sorunu kökünden çözmüş oluruz!