YIKILMAZ KALE ANTALYA DUVARI

Son haftalarda savunmasına adeta duvar ören Antalyaspor'u, Adana Demirspor da yıkamadı. Rakibine gol şansı vermeyen Kırmızı-Beyazlılar, sahadan 0-0 eşitlikle ayrılırken, yenilmezlik serisini de 5 maça çıkardı.

Süper Lig'in son haftalarına damga vuran Antalyaspor, sezonun flaş takımı Adana Demirspor'a da boyun eğmedi. Savunma anlamında ortaya koyduğu başarılı performanslarından birisini daha Adana'da ortaya koyan Akrep, sahadan 0-0 eşitlikle ayrıldı. Bu sonuçla birlikte Antalyaspor puanını 32 yaparken, Adana Demirspor ise 45 puana ulaştı.

KALEYİ KAPATTI

Adana Demirspor'a gol izni vermeyen Antalyaspor, son 5 maçında 4. kez kalesini gole kapattı. Gaziantep FK ve Beşiktaş ile üst üste 0-0 berabere kalan Antalyaspor, sonraki hafta ise Karagümrük'ü 3-0 ile geçti. Yeni Malatyaspor'u 2-1 mağlup eden Kırmızı-Beyazlılar, Adana Demirspor'a da gol şansı tanımayarak savunma anlamında başarılı performansına bir yenisini daha ekledi. Ev sahibi Adana Demirspor ise bu sezon oynadığı 13 iç saha maçından 3. kez sahadan gol atamadan ayrıldı.

YİNE KAZANAMADI

Zorlu deplasmandan 1 puan çıkaran Antalyaspor, istediği sonucu almasına rağmen yine kazanamayarak dikkat çekti. Süper Lig'de rakibine 4. kez konuk olan Kırmızı-Beyazlılar, daha önce önce oynanan 3 maçı kaybederken, bu kez 1 puan çıkardı ve yine galibiyet göremedi. Antalyaspor, rakibine karşı son galibiyeti de 2015 yılında almıştı. 1. Lig'de oynanan karşılaşmada rakibini mağlup eden Antalyaspor son 7 yılda oynanan 3 maçta 2 yenilgi ve 1 beraberlik elde etti.

KADRODA 4 DEĞİŞİKLİK

Türkiye Kupası çeyrek finalinde salı günü Trabzonspor'a konuk olacak Antalyaspor'da Futbol Sorumlusu Nuri Şahin, geçen hafta Yeni Malatyaspor deplasmanında kazanan kadrodan 4 değişikliğe gitti. Fedor Kudriashov, Bünyamin Balcı, Andrea Poli ve Fredy Ribeiro'yu yedek kulübesine çeken Şahin, Veysel Sarı, Floranus, Hakan Özmert ve Admir Mehmedi'ye şans tanıdı. Kırmızı-Beyazlılarda Bünyamin Balcı'nın maç öncesinde kasığında hafif bir ağrısının olduğu öğrenildi.

KUDRİASHOV'DAN ŞAVAŞ TEPKİSİ

Rusya'nın Ukrayna topraklarını işgale başlamasının ardından futbol dünyasından Rusya'ya olan tepkiler artarak devam ederken, bu isimler arasına Antalyaspor'un Rus futbolcusu Fedor Kudriashov da katıldı. Deneyimli futbolcu, mücadelenin yaklaşık 8 saat öncesinde sosyal medya hesabından paylaşımda bulunurken, savaşın durdulmasını istedi.

26. HAFTA

Hakem: Alper Ulusoy

Adana Demirspor

Teknik Direktör: Vincenzo Montella

Arijanet Muric    7

Tayyip Talha Sanuç    6

Samet Akaydın    6

Svensson    6

Alper Uludağ 5 (68' Kaan Kanak 4)

Gökhan İnler      5

Belhanda  5  (68' Assombalonga 6)

Vargas  6  (86' Bjarnason)

Djokovic     5

Yunus Akgün  5 (86' Akintola)

Balotelli   6

 

Antalyaspor

Teknik Direktör: Alfons Groenendijk

Boffin 6

Floranus 4

Veysel Sarı 7

Naldo 6

Güray Vural 5

Hakan Özmert 6 (74' Poli 3)

Fernando 6

Doğukan Sinik 6 (89' Kudriashov)

Ndao 5 (83' Gökdeniz Bayrakdar)

Mehmedi 7 (74' Fredy 4)

Luiz Adriano 6 (89' Haji Wright)

 

Sarı Kart: Luiz Adriano (Antalyaspor)

Kırmızı Kart:

Gol: