YIKILMADI AYAKTA YİNE YENİDEN TÜREL

Bizim rahmetli gazeteci arkadaşımız Abdullah Yalçın vardı. Lakabı ise, ‘Ben yazdım Apo’ idi. Hakikaten özellikle belediye haberlerini ilk yazan o olurdu.

Abdullah birisi, “Şu haberi patlattım” dediği anda hemen lafa girer ve “Ben yazmıştım” diyerek meslektaşlarını dumura uğratırdı. Benim böyle bir iddiam yok ama zaman zaman böyle oluveriyor.

Evet bende tıpkı rahmetli gibi “Ben yazmıştım” diyeceğim. Hem de tarih vererek. 12 Nisan 2023 Çarşamba günü, “SİZ MENDERES TÜREL’İ HİÇ YABANA ATMAYIN” başlıklı bir yazıyı kaleme almıştım yani milletvekilliği seçimi öncesi.

Yazımdaki bazı satır başlarını aktararak konuya geleyim. “Her seçim döneminde adı ya belediye başkanlığına ya da milletvekilliğinde geçer. Neredeyse hiç boşu yoktur veya partinin üst düzey yönetiminde yer almıştır. Doğma büyüme Antalyalı….”

“Sadece BAŞKAN MI? Bir dönem AK Parti Antalya Milletvekili bir dönem de AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı yapmış bir isim TÜREL. Doğduğu şehre değer katan projeleri ile bilinir...”

“...Bu seçim için yüzlerce isim gibi MENDERES TÜREL de aday adaylığı için başvurdu. Tıpkı mevcut milletvekilleri gibi. Ama TÜREL aday listesinde yer almayınca herkes MAVRA okumaya başladı. Dedikodular aldı başını gitti. ‘TÜREL gibi DEV bir isim, niye listeye alınmadı?’ diye ardında KILÇIK arayanlar, FİTNE ve FESATLIK peşinde koşanlar oldu...”

“…TÜREL’i listede göremeyince üst düzey bir ismi arayıp ‘TÜREL niye yok?’ diye sordum. Aldığım cevap kısa ve net oldu; ‘BAŞKA ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLECEK!’ Bunun detayını sormak bana düşmez. Ama ben bana verilen cevabın karşılığını ALDIM...”


“…Hatta, ‘Türel için BAKANLIK düşünülüyor’ diyenlerin haklı çıkabileceğini de düşünmüyorum değil. Çünkü VİZYONU var ve TÜRKİYE’NİN 100’üncü YILINA katkı koyacak isimlerden biridir. Onun için de dedikodu yapacağınıza MENDERES TÜREL’i yabana atmayın” demiştim. Yani BEN YAZMIŞTIM.

Peki ne oldu “TÜREL öldü BİTTİ” diyenler? Hafta sonunda AK Parti’nin 4'üncü Olağanüstü Kongresi'nde 75 kişilik MKYK listesi belli oldu.

Daha önce MKYK’da yer alan isimlerden bir tek Menderes Türel yerini korudu. Yeni listeye Alanya’dan Kuddusi Müftüoğlu girdi.

Yani adı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçen Türel, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın A TAKIMI’ndaki yerini korudu öyle değil mi?

Kongre sonunda TÜREL’in sosyal medya hesaplarından, “Yeni yeniden MKYK. Hayırlı olsun. Haydi bismillah. Nerede kalmıştık?” ve “BURADAYIM” paylaşımı fitne-fesatçılara bir cevap gibi geldi bana.

Zaten “Menderes Türel’i yabana atmayın” diye BEN YAZMIŞTIM değil mi? İşte böyle olayları iyi okuyup iyi analiz etmek lazım. Öyle boş MAVRA yapmaya gerek yok!

İnanmayan sokağa çıkar ve ANTALYA halkına “Kimi başkan görmek istiyorsunuz?” diye sorar. Hani alacağınız cevap karşısında hiç şaşırmanıza gerek yok.

Çünkü herkes “NEREDE KALMIŞTIK?” sözünü bekliyor.



CHP BİLDİĞİNİZ GİBİ

Yıllar yılı söylerim ve birçok büyüğümüz de anlatırdı, “CHP’ye dışarıdan müdahaleye gerek yok, onlar kendi kendilerine muhaliflik yaparlar” diye. Hakikaten öyleymiş!

CHP Antalya İl Kongresi dün nihayet yapıldı. Birkaç yıldır atanmış bir başkan tarafından idare edilen CHP nihayet seçilmiş bir il başkanı ile yoluna devam edecek. Ancakkkkkk!

Seçim öncesi ve seçim gününe şöyle bir bakalım. Günlerdir birkaç ismin adaylığı konuşuldu. Yazdık çizdik. Kala kala 4 aday ile kongreye gidecekti CHP Antalya. Olmadı, olamadı.

Çünkü Genel Merkezi bile kaynayan kazan olan CHP’nin, Antalya’da da durum pek farklı değildi. Kongreye saatler kala cumartesi akşamı eski Milletvekili ve İl Başkanı Adayı Devrim Kök, zehir zemberek açıklamalar ile adaylıktan çekildi.


Herkes 3 adaylı bir kongre beklerken dün sabah acayip bir gelişme yaşandı. Görenler LONDRA MARATONU zanneder. Adaylardan Altan Ayaz’ın başvurusu 3 DAKİKA GEÇ KALDI gerekçesi ile divan tarafından kabul edilmedi. Yarış öncesi resmen DİSKALİFİYE edildi.

İtirazlar falan derken saat 14.30’a kadar ek süre verilen Ayaz, yeterli imzayı toplayamadı. Lakin kürsüye çıkıp tıpkı Devrim Kök gibi zehir zemberek sözlerle adaylıktan çekildi.

Kaldı geriye 2 isim. Birisi mevcut İl Başkanı Nuri Cengiz, diğeri ise eski Milletvekili Nail Kamacı. İkisi de belediye başkanları tarafından desteklenen aday. Hür irade yok, demokrasi desen hiç yok!

Genel Başkan Adayı Özgür Özel’in katılmasına rağmen ruhsuz geçen bir kongre sonunda kazanan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’in adayı Nail Kamacı oldu. Hayırlı olsun da!

Yalnız, CHP’liler böyle bir DEMOKRATİK seçimi içlerine sindirebilecekler mi bakalım? Bekleyip göreceğiz. Tabloya bakınca CHP’de değişen bir şey yok, BİLDİĞİNİZ GİBİ!

BİR GARİP ÖLMÜŞ DİYENLER…!


Geçtiğimiz hafta AHDE VEFASIZLIK üzerine bir yazıyı kaleme almış ve ölümle pençeleşen bir dönemin efsane muhtarı, CHP’den Muratpaşa Belediye Meclis Üyeliği yapmış Nuri Saymaz’ın durumunu anlatmaya çalışmıştım.

Hatta, “…öyle bir hikaye anlatacağım ki AHDE VEFASIZLIĞI görecek, birçoğunuzun yakından tanıdığı bu ismi duyunca kiminiz kahrolacak kiminiz de ‘VAH TÜH’ diyecek” demiştim.

Öyle de oldu. Yazımın altına yorum yazanlar “Geçmiş olsun” dileklerini ilettiler. Bazıları Nuri Amca’nın elinden tutuğu o VEFASIZ isimlerdi. Utanmadılar, sıkılmadılar.

Yazımda Nuri Amca’nın yoğun bakımda hastanede olduğunu belirip “Gidin bari ALLAH KATINDA HELALLİK istemiş olursunuz…” diye çağrı yapmış, “Dayan be NURİ AMCA. Gelecek o VEFASIZLAR bu yazıdan sonra! İşte o zaman VAKİT ÇOK GEÇ OLACAK” diye de noktayı koymuştum.

Evet, AHDE VEFASIZLAR çok geç oldu. O sizler için didinip çırpınan, birçoğunuzun elinden tutan NURİ BABA önceki gün Hakk’a yürüdü. Kapısını çalan 3-5 vefalı dostu dışında helallik alan olmadan.

Ne diyeceğimi bilemedim. Yunus’un o meşhur dizesi aklıma geldi, “Bir garip ölmüş diyeler/Üç günden sonra duyalar/Soğuk su ile yuyalar/Şöyle garip bencileyin

Benim hakkım var mı bilemiyorum amma, NURİ AMCA’nın bu şehirde hakkı olduğu için HAKKINI HELAL ET demekten başka bir şey elimden gelmiyor!