YİĞİTLER KERVANI CENNETE UĞURLANDI

Türkiye, önceki gün Bitlis’ten gelen 11 şehit haberiyle yasa boğuldu. Darbecilere karşı koyan Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın da aralarında bulunduğu askerlerimiz için ilk olarak Elazığ’da tören düzenlendi. Ardından Ankara’da düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Din uğrunda, vatan uğrunda bu makama kavuşmak her yiğidin harcı değil” dedi.

Helikopter kazasında şehit düşen Korgeneral Osman Erbaş, 15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında FETÖ'cü hainlere karşı direnişi örgütleyen komutanlardan biriydi. Erbaş, 2016 yılında katıldığı şehit cenazesinde, "Türk askeri hiçbir zaman vatandaşını öldürmez. Onlar Türk askeri değil katil" sözleri ile darbecilere tepki göstermişti.

Önceki gün Bitlis'te düşen askeri helikopterde 11 askerimiz şehit oldu, 2 askerimiz de yaralandı. Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan kahraman askerlerimiz için ilk olarak Elazığ 8. Kolordu Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Ümit Dündar ile katıldı. 11 askerin naaşı Elazığ Havalimanı'ndan törenle Ankara'ya uğurlanırken, veda töreninde 11 şehidimiz için sırasıyla saygı duruşu, özgeçmişlerin okunması ve Kur'an tilaveti ile dua okunması programı gerçekleşti. Şehitlerimizin tek tek özgeçmişleri okunarak anmaları gerçekleştirildi.

DEVLET TÖRENİ DÜZENLENDİ

Elazığ’daki törenin ardından şehitlerimizin naaşlarının getirildiği Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde devlet töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Törenin ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öncelikle şehitlerimizin huzurunda şu musalladan Hakk'a uğurladığımız son buluşmamızda temenni ediyorum ki Rabbim bizleri ismiyle müsemma sevgili habibinin sancağı altında da buluştursun. Tabi şu anda Korgeneral Osman Erbaş komutanımız, komutanlığın ötesinde tevazu ile duruşu ile çok farklı bir insandı. Yanındaki yine kardeşlerimle birlikte çıktıkları bir yolculuk esnasında meydana gelen bu elim kaza ile emaneti sahibine teslim ettiler. Biz bir şeye inanıyoruz. ‘Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler ancak siz bilemezsiniz.’ Şimdi biz diri olan bu şehitlerimizle inşallah sevgili habibinin sancağı altında da bir oluruz. Temennimiz budur. Tüm ailelere, ordumuza, milletimize sabırlar diliyorum” dedi.

ERDOĞAN: "BU MAKAM İNŞALLAH BİZE DE NASİP OLUR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şu şekilde devam etti:

“Biz şehitlerimizin tezkiyesine muhtacız. Çünkü onlar bizim için bir yolculuktaydılar ve bu yolculukta mukadder olan ölümle karşı karşıya kaldılar. Hepimiz için mukadder olan bir gerçek var. Şehadet bunların en yücesi. Rabbim bizlere de bu makamı inşallah nasip eder. Din uğrunda, vatan uğrunda bu makama kavuşmak her yiğidin harcı değil. Rabbim bunu bizlere mükafat olarak bizlere lütfederse ne kadar güzel.”

HAİNLERE DİRENEN KOMUTAN

Helikopter kazasında şehit düşen Korgeneral Osman Erbaş, 15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında FETÖ'cü hainlere karşı direnişi örgütleyen komutanlardan biriydi. Erbaş, 2016 yılında katıldığı şehit cenazesinde, "Türk askeri hiçbir zaman vatandaşını öldürmez. Onlar Türk askeri değil katil" sözleri ile darbecilere tepki göstermişti. Şehit düşen komutanımız Osman Erbaş'ın silahlı ve silahsız insansız hava araçlarının kullanımında kaydedilen ilerlemede büyük pay sahibi olduğu da öğrenildi.  Korgeneralliğe terfi eden Erbaş, 4 Ağustos 2016'da Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı görevini devraldı. Korgeneral Erbaş, yaklaşık 5 yıldır 8. Kolordu Komutanlığını yürütüyordu.

“ANA BABA HASRETİYLE YANDI”

Yerköy ilçesine bağlı Saray köyünde yaşayan şehit Osman Erbaş'ın ablası Hüsniye Korana, "Yavrum 17 yaşında köyden ayrıldı. Vatanı için çalıştı. Ne tatil bildi ne izin. Gecesini gündüzüne kattı. Tek erkek kardeşimizdi. Ana baba hasretiyle yandı. Vatan sağ olsun. Allah düşmanlarımıza fırsat vermesin" ifadelerini kullandı. 

HAKKINIZI HELAL EDİN

Askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan Jandarma İstihbarat Kurmay Albay Şentürk Aydınyer'in (49) ve eşi Semra Aydınyer'in, 20 ve 16 yaşlarında iki kızının olduğu öğrenildi. Evli ve 1 çocuk babası olan 36 yaşındaki Kurmay Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş’in acı haberi memleketi Trabzon'u hüzne boğdu. Pilot Yüzbaşı Gökhan Uysal'ın ise Afyonkarahisar nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Uysal’ın sevenleri gözyaşlarına boğuldu. Yüzbaşı Salih Sarıoğlu'nun (34) Samsun'un Bafra ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Evli olan Sarıoğlu'nun cenazesinin Ankara'da toprağa verileceği belirtildi. Topçu Astsubay Üstçavuş Nazmi Yılmaz'ın (28) Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. 2 yıl önce Gizem Yılmaz ile hayatını birleştiren şehit Nazmi Yılmaz'ın 1 yaşında Tayfur adına oğlu olduğu belirtildi. Bakım Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Demir'in acı haberi, Kahramanmaraş'taki baba ocağına ulaştı. Kayserili Uzman Çavuş Tolga Demirci’nin de acı haberi ailesi ve sevenlerini hüzne boğdu. Evli ve 3 çocuk babası Şehit Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Ömer Umulu'nun (40) şehadet haberi yürekleri dağladı. Piyade Uzman Çavuş Hakan Gül'ün, Amasya nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Evli olan Gül'ün, memleketi Amasya'nın merkeze bağlı Doğantepe köyü bayraklarla donatıldı. Teknisyen Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek'in eşi Elif Karadirek ile yaklaşık 1.5 yıl önce evlendiği ve yaklaşık 3 ay önce baba olduğu öğrenildi.

BAKANLIK BÖYLE DUYURMUŞTU

Bitlis Tatvan’da yaşanan helikopter kazası ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan ilk açıklamanın tam metni ise şöyleydi:

“Bingöl’den Tatvan’a gitmek üzere bugün saat 13.55'te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ait Cougar tipi bir helikopter ile saat 14.25'te irtibat kesilmiştir. Bölgede İHA, CN-235 uçağı ve bir helikopter ile arama çalışmalarına derhal başlanmıştır. Arama çalışmaları sonucunda helikopterin kaza kırıma uğradığı tespit edilmiştir. Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızdan 9'unun şehit olduğu, 4 kahraman silah arkadaşımızın ise yaralandığı belirlenmiştir. Yaralı personelimizin hastaneye sevk edilmelerine yönelik çalışmalar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize acil şifalar diliyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bakanlıktan yapılan son açıklamada şehit askerlerin sayısının 11’e yükseldiği belirtildi.

FATMA ARSLAN