YI'KAMACI NAİL'LE 'MAHİR' ZAMAN SİYASETİ

Yerel seçime sayılı günler kala, kaybetme korkusunu iliklerine kadar yaşayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP teşkilatını harekete geçirdi. CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ve CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Muhittin Böcek’in 2. Uluslararası Kitap Fuarı’nda ağırladığı ‘Cübbeli Ahmet Hoca’ lakaplı Mahmut Ahmet Ünlü’nün geçen yıl düzenlenen bir program sırasında Hakan Tütüncü’yle çekilmiş bir fotoğrafını servis ederek, “tarikat edebiyatı” yaptı.

Her seçim öncesi olduğu gibi, önümüzdeki seçimde de sandıkta kaybedeceğini anlayan CHP’liler, Antalya’da iftira ve karalama kampanyasına başladı. 5 yıllık başkanlık süreci boyunca Antalya’ya hiçbir şekilde hizmet sağlayamayan CHP’nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, seçime günler kala yapmadığı hizmetlerin üstünü, rakibi Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye başkan adayı Hakan Tütüncü’ye asılsız söylemlerle belaltı vurarak örtmeye çalışıyor. Kentin dört bir yanına ‘Antalya’da yasaklara geçit yok’, ‘Antalya Cumhuriyet’e sahip çık’, ‘Milli Bayramlar özgürce kutlanacak’ gibi ifadelerin yer aldığı afişlerle seçmen üzerinde baskı kurmaya çalışan Böcek, şimdi de seçimleri kaybetme korkusuyla arkasına aldığı CHP Genel Merkezi ve CHP Antalya İl Teşkilatı üzerinden Tütüncü’ye asılsız ithamlarla yüklenerek seçim kazanma gayreti içerisine girdi.


ALELACELE BASIN TOPLANTISI

Hakan Tütüncü’nün geçtiğimiz yıl Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde düzenlenen bir program sırasında Cübbeli Ahmet Hoca ile çekilen bir fotoğrafı üzerinden CHP’nin Büyükşehir Adayı Böcek’e seçim kazandırma telaşına düşen CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ve CHP İl yönetimi, alelacele basın toplantısı düzenledi. İl Başkanı Kamacı, sosyal medya üzerinden servis edilen fotoğrafı basına göstererek, Tütüncü’nün fotoğrafı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bir turizm başkenti olan Antalya'yı, seçim öncesi ziyaret ettiği bu şahısın bakış açısıyla mı yönetecektir? Nüfusunun yaklaşık 10 katı turist alan Antalya' da cübbe ve sarık belediyeciliği neden vaatlerinin arasında yoktur? Laik, Demokratik Türkiye Cumhuriyeti ile ilgili düşüncesi nedir? 2 gündür televizyonlarda cumhuriyetçilikten Atatürk' ten bahseden bu aday Cumhuriyeti bu şekilde mi tanımlamaktadır? CHP Antalya İl Başkanı olarak kendisine bu soruları sormayı bir borç biliyorum. Antalya'nın geleceği ve kaderi bu tür kişilere, bu tür zihniyetlere bırakılamayacak kadar önemli ve değerlidir” diyerek cübbe ve sarık üzerinden tarikat edebiyatı yaptı.


BU KEZ CÜBBE VE SARIĞA SIĞINDILAR!

CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ise Antalya’ya geldiği sırada “Cumhuriyet maskesi takanlara inanmayın. Onlar geçici olarak Cumhuriyet maskesi takıyorlar. Seçimden sonra bu maskeyi çıkarttığında cübbe, tarikat ve cumhuriyet meydanı ortaya çıkacak demiştim. Yanılmamışım. Antalya AKP adayının üzülerek söylüyorum ki bu resimlerini gördüm. Bunu ne Antalya ne Antalyalı bu kentin güzel insanları kabul edemez. Antalya belediye başkanlarının bulunacağı yer Anıtkabir’dir. Belediye başkanının bulunacağı yer Atatürk’ün dolaştığı sokaklardır. Arkasına alacağı resim Atatürk’ün ilkeleridir. Biz Antalya’mızı böyle bir zihniyete teslim etmeyeceğiz. Çok mutluyum ki en son anketlerde büyükşehir belediye başkanlığının ve birçok ilçemizin çok rahat şekilde kazanıldığını görüyoruz. Her şeye rağmen halkımızı uyarıyoruz. Bu modern, çağdaş ve güzel kenti böyle bir zihniyete teslim edemeyiz. Bu adayı cübbelinin meşhur jet skisine bindirelim ve evine yollayalım. Antalyalı gönül rahatlığıyla partimize ve adayımıza destek versin. Antalya’da yapacağımız çok daha güzel işler var” ifadelerine yer verdi.  Başarır, eleştirdiği kişinin kendi adaylarının düzenlediği fuara da katıldığını, misafir olduğunu, hatta kendisi için imza günü düzenlediğini unuttu.


KİTAP FUARI'NDA 'CÜBBELİ' RÜZGARI ESMİŞTİ

CHP’lilerin bu hamlesi tepkiyle karşılanırken, bu kez de sosyal medyada Antalya Büyükşehir Belediye Muhittin Böcek’in, Konyaaltı Belediye Başkanı olduğu dönemde düzenlediği 2. Uluslararası Kitap Fuarı’nda ‘Cübbeli Ahmet Hoca’yı ağırladığı fotoğraflar gündeme geldi. CHP’lilerin “Cübbeli Ahmet Hoca” üzerinden gerçekleştirdiği iftira ve algı operasyonu ellerinde patladı. Başarır ve Kamacı’nın kitap fuarında ağırlanan Cübbeli Ahmet Hoca’nın görüntüleri hakkında ne söyleyeceği ise merak konusu oldu.