YETİMLER KAHVALTIDA BULUŞTU

Muratpaşa Müftülüğü’ne bağlı imam ve personeller, İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in kutlu doğum gününü içinde barındıran Mevlid’i Nebi haftası dolayısıyla yetim çocuklara kahvaltı düzenledi. Muratpaşa Müftülüğü Personeli Muzaffer Ataç, “Siz bizlere emanetsiniz. Hiçbir yetim çocuk ağlamasın istiyoruz. Ne zaman bir ihtiyacınız olursa yanınızdayız” dedi

Muratpaşa Müftülüğü, İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in kutlu doğum gününü içinde barındıran Mevlid’i Nebi haftasında yetim çocuklara kucak açtı. Personeller, ulaşabildikleri yetim çocuklara anneleriyle birlikte kahvaltı organize etti. Kahvaltının ardından çocuklara özel kullanabilecekleri giyim çeki de hediye edildi.

YETİM GÜLERSE DÜNYA GÜLER

Çocukların tüm ihtiyaçlarında ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Muratpaşa Müftülüğü Personeli Muzaffer Ataç, özellikle eğitim konusunda her türlü desteği vereceklerini vurguladı. Ataç, “Peygamber Efendimiz çocukları çok severdi. Yetimleri çok severdi. Yetimlerin sevindirilmesiyle ilgili bize de emir maiyetinde tavsiyeleri olmuştur. Çünkü kendisi de bir yetimdi. Bizde Muratpaşa Müftülüğü olarak sizlerle ne kadar ilgilenebiliyoruz bilmiyorum ama en azından sizi unutmadığımızı bilmenizi isteriz. Siz bizlere emanetsiniz. Elimizden geldiğince yardım etmek, kısa süreliğine de olsa yüzünüzü güldürebilmek bizi mutlu ediyor. Bu dinen de bizim görevimiz. Biz hiçbir yetim çocuk ağlamasın istiyoruz. Ne zaman bir ihtiyacınız olursa yanınızdayız. Özellikle annelerinize gelecekte güzel bir hayat sunabilmek için okuyun. Eğitim konusunda da her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

‘PEYGAMBERİMİZ VE ÇOCUK’

Antalya İl Müftülüğü Engelli Kordinatörü ve Muratpaşa İlçe Müftülüğü Yetim Koordinatörü Hasan Koç ise mutlulukları gözlerinden okunan çocukların hayır dualarını almak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirttiği konuşmasında, ”Yetim çocuklarımıza ulaşıyoruz. Yılda birkaç kez kahvaltı şeklinde buluşmalarımız oluyor ve karınca kararınca hediyeler veriyoruz. Onların hayır dualarını almaya çalışıyoruz. Mevlid-i Nebi haftası içindeyiz. Bu yılki Diyanet İşleri Başkanlığımızın teması, ‘Peygamberimiz ve Çocuk’ temasıydı. Toplumumuzdaki yetimler de Allah’ın bize emaneti. Mevlid Kandil’inin hemen ertesi gününde böyle bir hayra vesile olduğumuz için mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

 FATMA ARSLAN