YETİM HAKKINI KİM YEDİ ACABA

Antalyalılar bir süreden beri pavyon ışıklandırmasına benzetilen Falez Aydınlatma Projesi’ ile yatıp kalkıyor. Daha doğrusu meşgul ediliyor, tünelin sonundaki ışık göründüğü için oyalanıp duruyor.

Göreve gelirken, “Antalya’yı sizlerle birlikte, ortak akılla yöneteceğim.  Antalya’da ben sen yok, biz varız” diyen ancak kent merkezindeki önemli bir proje için halkın görüşünü almayan Antalya Büyükşehir’in yandan çakmalı CHP’li Başkanı Muhittin Böcek var karşımızda.

Önce, Yavuz Özcan Parkı ile Yat Limanı, Karaalioğlu Parkı falez bandı ve ardından Atatürk Parkı lokasyonlarında aydınlatma sistemi kurulduğu açıklandı. İlk etapta kuş uçuşu 1000 metrelik bölgede uygulanacak projenin ikinci ve üçüncü etapta Yat Limanı'nda yaklaşık 650 metre ve Atatürk Parkı falezlerinde ise yaklaşık bin 750 metrelik alanı kapsayacağı duyuruldu.

Hatta ve hatta Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nun, projenin iki etabına onay verdiği belirtildi. Ancak, bu çalışma yapılırken bölgedeki doğal yaşam hakkında karar verecek olan Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 6'ncı Bölge Müdürlüğü göz ardı edilmişti.

OĞUZ YALAN MI SÖYLEDİ?

Gel zaman git zaman derken projenin durdurulduğu üstün körü açıklandı. Fakat işin aslının öyle olmadığı Büyükşehir Belediyesi Başdanışmanı Cem Oğuz’un “Proje devam edecek. Falez ışıkları doğal yapıya uygun olacak” açıklaması ile ortaya çıktı. Tepkiler arttıkça artı ve Başkan Böcek’te baskılara dayanamadı.

Böcek, seçim beyannamesinin 17’nci sayfasında yer alan 77 projeden biri olan ‘Gazipaşa’dan Kaş’a 24 saat ışıl ışıl Antalya’ projesini iptal etmek zorunda kaldı. Böcek, “Seçim sözlerimizden biri olan falez ışıklandırması projemizi iptal ettik. Hem vatandaşlarımızın hem de STK’ların hassasiyeti doğrultusunda bu kararı aldık. ‘Biz birlikte yaparız’ anlayışımız gereği, çevre dostu Antalya için ortak akılla kentimize hizmetlerimizi sürdüreceğiz” açıklaması yaptı.

Ancak Böcek ve Başdanışmanı Oğuz’un aynı fikirde olmadıkları bu açıklamalar ile gün yüzüne çıkmış oldu. Yanlışın neresinden dönersen kar misali herkes açılamaya olumlu bakarken önemli bir konu gözden kaçırıldı.

10 MİLYON LİRA NEREYE GİTTİ?

Peki ihale bedeli olarak ödenen 10 milyona ve alınan onca malzeme ne olacak? Hiç düşündünüz mü. Bu paralar her halde Böcek ve Oğuz’un cebinden çıkmamıştır! Şimdi sen her konuşmanın başında “Antalyalılar merak etmesin, Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemedik, kimseye yedirmeyeceğiz” demiyor muydun? Sahi, “Ne oldu yetim hakkı” sevgili Böcek? Ben bu konudaki hassasiyetini bildiğim için tatmin edici bir cevap vereceğine eminim.

AÇTIRMAYIN KUTUYU!

Ama eski meclis üyesi DSP'li M. Reşat Oktay öyle değil. Ne diyor biliyor musun, “Her kim ki tüyü bitmemiş yetim hakkı yedirmem demagojisi yapıyor. Hadi lan... Açtırmayın kutuyu söyletmeyin deliyi!” Yani, “Benim bildiklerim var ama, söylemiyorum” diyor. Bilip te söylemediğini açıkça itiraf etmiş Sayın Oktay. Vallahi kim ne biliyorsa açıkça söylesin. Fakir, fukaranın, garip gurebanın hakkını kimseye yemesin çalıp çırpmasın. Yapan varsa da Allah bildiği gibi yapsın.

Öyle değil mi?

7’DEN 70’E “İLLALLAH”

Antalyalıların son günlerde başı trafik ile dertte. Aracı olan da olmayanda bu konudan muzdarip. 7’den 70’e herkes “İllallah” demiş durumda. Konyaaltı Sarısu’dan yola çıkıp ta Lara tarafına, Kalekapısı’ndan çıkıp Kepezüstüne gitmek çile olmuş durumda. Her kavşak her bölge sıkışık veya kilitlenmiş. İstanbul’u aratmayan manzaralar yaşanıyor.

Daha okullar kapalı, turizm tam açılmamışken bunun böyle olması akla mantığa bir türlü sığmıyor. Bizim yöneticiler ise oturdukları yerden önlerindeki kamera görüntülerini izleyip kıs kıs gülüyorlar. Yahu siz değimliydiniz göreve gelirken yayınladığının beyannamede 19 ilçeye Ulaşım Ana Planı yapacağını açıklayan. Ulaşım ve imar sorununu çözeceğinizi söylediğiniz o plan hani nerede?

Hatta siz demediniz miydi,  “Kavşaklar teknik verilere göre düzenlenecek” diye? Hani nerede o veriler ve düzenlemeler? Siz yaptınız da biz mi kör olup görmedik acaba. Trafiği rahatlatmak adına aynı projenin içinde yer alan ve şehirdeki otopark sorununu çözeceğinizi söylediğiniz yer altı otoparklarına ne oldu? Yer yarılıp yerin dibine mi girdi?

Millet trafikte yaşadığı stresten gebermek üzere ama sizlerin umurunda bile değil. Ama yok yok. Sizin derdiniz başka. Başka hesap kitap peşindesiniz. Resmen milleti uyutuyorsunuz. ‘Sahilde film var’ diye milleti film izlemeye çağırıyorsunuz. Sözüm meclisten dışarı “Bizde ge…z…lıyız” ya oturup izliyoruz!

Sen öyle san Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek. Yanılıyorsun, çünkü film izlemeye gelenler bile senin sonunun senaryosunu yazıyor haberin ola.