YEŞİL ÖRDEKLERİN KEYFİ GÖRENLERİ ŞAŞIRTTI

Antalya'nın Demre ilçesindeki Noel Baba Kuş Cenneti'ndeki yeşil ördeklerin keyfi görenleri şaşırttı. Sulak alan kıyısındaki bir taşın üzerine çıkan yeşil ördekler etrafa poz verir gibi güneşin tadını çıkardı.

Demre'deki Noel Baba Kuş Cenneti'nde kışlayan yeşil ördekler, sazlık alan dışındaki su birikintisinin üstündeki bir taşta güneşin tadını çıkardı. Uçup aynı noktaya gelerek etrafa poz verir gibi dolaşan iki erkek ve bir dişi ördek Noel Baba Kuş Cenneti'nde kışlıyor.

Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Erdoğan, "Yeşil ördekler büyük ihtimalle Noel Baba Kuş Cenneti'ni kışlık olarak kullanıyor. Elmalı'daki Avlan Gölü çevresinde üreme yapabilirler. Ancak son yıllarda iklim değişikliklerine paralel olarak kuşların göçlerinde de büyük değişiklikler yaşanıyor. Bu nedenle yeşil ördekler Noel Baba Kuş Cenneti'nde de üreme yapabilir. Noel Baba Kuş Cenneti son yıllarda kuş çeşitliliği artan sulak alanlardan biri. Bu alanda kuşların beslenme olanağı çok fazla. İyi korunan bir alan. Halk gönüllü olarak bu alanın korumasını sahiplendi. Bu alanda tespit edilen 208 kuş türü var. Bunların 149 tanesi bu alanda yaşamını sürdürüyor. Kısacası yeşil ördekler Noel Baba Kuş Cenneti'nin asil üyeleri" dedi.

DHA