‘YERSEN’ DEVRİNDEN ‘BİNERSEN’ DÖNEMİNE

Aslında ARGO bir deyimdir, “YERSEN!”, İşine gelirse, ÇOK DA TIN anlamına gelen bir söz. Ayrıca YERSE’nin de anlamı varmış; “SALLAYAYIM DA İNANIRSAN, TUTARSA” anlamına geliyormuş. Bir başka deyişle bu YERSEN işi, birine bir şeyi YUTTURMAK için KANDIRMAK için söylenen bir kelime. Hani “O YEDİ, ona İNANDI gibisinden kullanılıyor. YERSEN (İNANIRSAN).

 Herkes herkesi aldatıyor ya da aldattığını sanıyor. Aldatılanlar da aldatıldıklarını bile bile aldatılmış görünmeye razı, rollerini iyi oynuyorlar. Yani YERSEN, İNANIR (GİBİ) SAN. Biriniz şimdi çıkıp “ASRIN FELAKETİ yaşanmış, 46 bini aşkın insan ÖLMÜŞKEN bu YERSEN işi nereden çıktı” diyebilir. Durun acele etmeyin anlatacağım.

İşte bunca işin arasına birde MİLLET İTTİFAKINDA yaşanan çalkantı bugün açıklanacak SEÇİM TARİHİ konusu varken Antalya’da ULAŞIMA çaktırmadan ZAM yapıldı dostlar. ‘İKİ ARADA BİR DEREDE’ misali ÇAKTIRMADAN hem de “HAŞIRT” diye hem OTOBÜS-TRAMVAY hem de TAKSİ ücretleri artırıldı.

Antalya Halk Otobüsçüleri Odası ve akabinde Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası yönetimleri Büyükşehir Başkanı Muhittin Böcek’i ayrı ayrı ziyaret etmişti. Yani GELİYOR GELMEKTE OLAN’ın mesajını fotoğraflarla vermişlerdi. Her iki esnaf odası BAYRAM DEĞİL SEYRAN DEĞİL niye ziyaret etsin ki. Dertleri ZAM’dı tabi.

Hem KOPARA KOPARA hem de BAĞIRTA BAĞITA istedikleri zamları almışlar. Zaten bu mutlulukları da o ziyaret fotoğrafına yansımış ama hepimiz ATLAMIŞIZ. Yani YEMİŞİZ. Gelelim sadede. Dün Ulaşım Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (UKOME) Genel Kurulu  toplanmış ve ACI KARARI açıklamış. Ulaşım ücretlerine yüzde 20 ZAM yapılmış.

Böylece 8 TL olan tam ücret 9 TL 60 kuruşa, 7 TL olan emekli ve öğretmen taşıma ücreti 8 TL 40 kuruşa, aktarma ücreti 3 TL oldu. 4 TL olan öğrenci ücretlerine ise zam yapılmamış. Sadece bu mu? Taksiciler unutulmamış, AĞAÇ MI KEMİRSİN. Taksimetre açılışı 10 TL, kilometre ücreti 14 TL, metre birim ücreti 1.40 TL, saat ücreti 54 TL, kısa mesafe ücreti 40 TL olmuş.

Şu işe bakar mısınız? Yapmışken ÇİFTE ZAM yapılmış ve KATMERLİ bir tarifeye geçilmiş. Yeni tarife 15 Mart’tan itibaren geçerli. Hadi yine iyisiniz. Beş gün eski tarife KIYAĞI var! Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Yasin Arslan’ın açıklamasına göre 12 TL olacakmış ama Başkan BÖCEK insaflı davrandığı için bu rakam çıkmış. Başkan Böcek olmasaymış durum FECAAT olacakmış!

Arslan yeni tarifeyi kabul eden BÖCEK’e teşekkür ederken, “Biz ŞARTLARI sonuna kadar ZORLAYARAK vatandaşı taşımaya devam edeceğiz. Onları MAĞDUR etmeyeceğiz” demiş.  Vay anam vay. Beyim LÜTFETMİŞ sanki MAL bağışlamış. Seni kurnaz seni. ZAMMI al, teşekkür et, sonrada LÜTUFTA bulun öyle mi? Hadi oradan sende. YEMEDİK bunu!

Hele hele, Şu anda Antalya’da 450 araçla 300 bin vatandaşımıza taşımacılık hizmeti veriyoruz” demeni hiç ama hiç yemedik. Çünkü otobüsler sefere çıkmadığı için herkes PERİŞAN be. Sen kimi kandırıyorsun. İnanmazsan çık bir durakta BEKLE bakalım.

Sözde istediği ZAMMI alamayan Arslan teşekkür eder de Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan geri kalır mı? Oda BÖCEK’e teşekkür edip esnafa HAYIRLI OLSUN dileğinde bulunmuş. Şu iki oda başkanın açıklamalarında ve UKOME kararlarında VATANDAŞI düşünen var mı? Ama YERSEN devri biterken BİNERSEN devri başlayacak. Ama YEMEDİK bunları.

Tabi YİYEN varsa bilemem amma gün gelir bu yapılan ZAMMI siz yerseniz MİDENİZE oturur. Benden hatırlatması!

 

BU İŞE ÇÖZÜM BULUN

Antalya’da sayıları her geçen gür artan ve ÇEKİRGE SÜRÜSÜ haline gelen elektrikli SKUTER ve elektrikli BİSİKLETLER sorun oluşturmaya devam ediyor. Ulaşımı kolaylaştırmasının yanında getirdiği SORUNLAR insanı çileden çıkartıyor. Havaların mevsim normalleri üzerinde gitmesi ile BAHAR havası oluşması sorunu artırdı.

Skuterler hem trafikte arttı hem de GELİŞİ GÜZEL parkları nedeniyle insanları ÇİLEDEN çıkarmaya yetti. Kimisi kaldırımda YAYALARIN kimileri de yola bırakılınca ARAÇLARIN geçişine engel oldu. Henüz alt yapısı hazır olmadan sisteme giren bu araçlar iyi mi oldu kötümü oldu tartışılır. Ancak tartışılmayacak tek bir konu var o da SORUN oluşturdukları.

Daha iki gün önce bu araç yüzünden yaşamını kaybeden iki gencin yasını tutarken hala SKUTERLER için hiçbir önlem alınmaması ise TEPKİLERİ artırıyor. Ulaşıma çifte ZAM yapan beyler, acaba bu işe de ÇÖZÜM bulmayı düşünüyorlar mı?