YERLİ VE MİLLİ SİLAHLAR GÜCÜMÜZE GÜÇ KATIYOR

Türk savunma sanayisi, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde son yıllarda gelişimini artırarak sürdürüyor. Savunma sanayi teknolojisi ile atılım yapan Türkiye'nin en iyi yerli yapım silahları dosta güven, düşmana korku veriyor.

Ülke güvenliği için kara, hava, deniz ve uzay ile siber alanda çalışmalarını sürdüren savunma sanayi tarafından milli imkanlar üretilen yerli silahlar, tüm dünya ülkeleri tarafından yakından takip ediliyor.  Yerli silahlar da en çok BAYRAKTAR, SERHAT Hava Tespit Radar Sistemi, Altay Milli Tankı ve Fırtına OBÜS ön plana çıkıyor.

SINIR ÖTESİNDE KORKULU RÜYA “BAYRAKTAR TB2”

TSK envanterine giren ilk yerli ve milli SİHA sistemi Bayraktar TB2, iç güvenlik ve sınır ötesi harekatlarda güvenlik güçlerine destek oluyor. Üç yedekli aviyonik sistemleri ve sensör füzyon mimarisi ile tamamen otonom taksi, kalkış, iniş ve normal seyir kabiliyetine sahip Bayraktar TB2,  Türk havacılık tarihinde havada kalma (27 Saat 3 Dakika ) süresi ve irtifa (25 bin 30 feet) rekorunu kırdığı biliniyor. Bayraktar TB2 bu ölçekte ihraç edilen ilk hava aracı ünvanını da taşıyor.

SERHAT RADARLARI

Tamamen yerli ve milli olarak üretilen SERHAT Seyyar Havan Tespit Radar Sistemi ise, atılan havan mermilerinin tespit ve takibini yaparak çıkış yerlerini hesaplıyor. ASELSAN tarafından özgün olarak geliştirilen ve güvenlik güçlerinin envanterinde bulunan Serhat radarları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki terörle mücadele faaliyetleriyle Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında yoğun ve etkin olarak kullanıldı. Serhat II radarına, emsal sistemlere göre üstünlükleri nedeniyle yurt dışından da talep geliyor.

MİLLİ TANK “ALTAY”

Türkiye'de geliştirilen 3 nesil ana muharebe tankı olan Altay’ın Milli Tank Üretim Projesi (MİTÜP) çerçevesinde 30 Mart 2007'de yapılan Savunma Sanayi İcra Komitesi toplantısı sonucunda projelendirmesi başladı. Altay, teknik açıdan oldukça donanımlı milli tank olarak tarihe geçecek şekilde geliştiriliyor. Motorunda yerli yapım kullanılan Altay tankı, 1500 beygir gücünde olan motor dizel sistem ile çalışmakta ve 70 km hızla hareket edebilmekte ve 500 km menzil sağlamaktadır. Altay tankının zırhı ise tanksavar füzeler üreten Roketsan firması tarafından geliştirilen ve kompozitin ana malzeme olarak kullanıldığı, içeriği gizlenen özel bir zırhla sağlanıyor.

FIRTINA OBÜS

Türkiye'nin kendi ürettiği ilk topçu sistemi olan T-155 Fırtına obüsü, F-16 savaş uçaklarından sonra en etkili silahların başında geliyor. Fırtına, hareket halindeyken 30 saniye içinde atış görevine hazır olabiliyor. 1 dakika içinde 6 top atışı gerçekleştirebilen Fırtına, atış görevinin tamamlanmasının ardından 30 saniye içinde mevzi değiştirebiliyor ve böylece düşmanın karşı ateşine maruz kalma riskini minimum düzeye indiriyor.

HABER MERKEZİ