YERLİ 'IRON MAN' MADALYA AVINDA

Türkiye Triatlon Federasyonu (TTF), koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen faaliyet programına, 30 Ağustos'ta Ordu'da düzenleyeceği, “Altınpost Triatlon Yarışı” ile start verecek. Yarışmaya Antalya’yı, başarılarıyla "Iron Man" (Demir adam) olarak bilinen Zülfü Karabulut temsil edecek.

Türkiye Triatlon Federasyonu, yeni tip koronavirüs (kovid-19) pandemisi (küresel salgın) nedeniyle ara verilen faaliyet programına, 30 Ağustos'ta Ordu'da düzenlenecek Altınpost Triatlon Yarışları'yla devam edecek. Üç branşın bir arada gerçekleşeceği triatlon yarışmasına, ülke genelinde 150-200 arasında sporcunun katılması bekleniyor.

ANTALYA’DA HEDEF ŞAMPİYONLUK

Yarışmalarda Antalya adına, Türkiye'nin ilk profesyonel “Demir Adam” sporcusu olan Zülfü Karabulut boy gösterecek. Antalya Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’nde 7 yıldır triatlon antrenörlüğü yapan Zülfü Karabulut, yarışlar için antrenmanlara başladıklarını söyledi. 18 yaşın üstünde olan yaklaşık 15 civarında sporcuyla yarışmaya katılacakları aktaran Karabulut, “Bu yarışın yaş gruplarına göre yapılmasının en büyük etkeni pandemi süreci içerisinde bulunuyor olmamız. 18 yaş altının risk grubu içerisinde olmasını istemiyoruz” diye konuştu.

TRİATLON YARIŞLARINA “PANDEMİ” AYARI

Türkiye Triatlon Federasyonunda ilk defa farklı yarış kurallarının uygulanacağını bildiren Karabulut, şu ifadelere yer verdi: “Koronavirüs tedbirleri dolasıyla yeni bir düzenleme geldi. Normal şartlarda sporcular kategorilerine göre sırayla dizilip aynı anda start veriyordu. Pandemi sürecinde ilk kez gerçekleşecek olan yarışta, yarışmacılar sosyal mesafe aralıklarıyla 5’er saniye aralıklarla start verecekler. Yani bizim “rolling start” olarak tanımladığımız teknik kullanılacak. Önde birer metre aralıklarla 5 kişi sıralanıyor ve onların 2 metre arkasında 5 kişi yine birer metre arayla start alıyor. Start verildiğinde cip noktasından geçen zaman süreleri başlıyor. 10 dakika öncesinde start alan bir sporcuyu,10 dakika sonra arkasından gelen bir sporcu geçebilir. Sporcular birbirleriyle değil, tamamen kendileriyle ve zamanla mücadele edecekler.”

Koronavirüs sürecinin bitimine kadar bütün dünyada yeni düzenlemeler sosyal mesafeli bir şekilde devam ederken, Altınpost Triatlon Yarışları için kayıtların en kısa sürede açılacağı bildirildi.

FARUK ÇELİK