YERİNDE PAZARLAMA İLE TURİZME KATKI

Turizm kenti Antalya'da, bu yıl 3’üncüsü düzenlenen 27-28 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek Antalya Turizm Fuarı(ATF)’nın açılışı yapıldı. Fuar, 20 ülkeden 2 bin seyahat acentesi temsilcisini ve turizm profesyonelini “yerinde pazarlama” ilkesi ile Antalya’da buluşturdu.

Turizmin kalbi Antalya’nın ev sahipliği yaptığı bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Antalya Turizm Fuarı(ATF) kapılarını açtı. Antalya Turizm Fuarı, 20 ülkeden 2 bin seyahat acentesi temsilcisini, konaklama ve transfer sektörlerinin profesyonellerini bir araya getirdi. ANFAŞ Fuar Alanı’nda düzenlenen fuara, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti(KKTC) Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İsveç İstanbul Başkonsolosu Peter Erıcson, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Başkanı Davut Çetin, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği(TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Bilir, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği(AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, Dağıstan Cumhuriyeti Rusya Federasyonu Turizm ve Halk Sanatları Bakanı Emin Merdanov ve çok sayıda davetli katıldı. Fuarın açılış konuşmasını gerçekleştiren GM Center & GMT Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral, katılımcılara teşekkür etti.

“ANTALYA BU İŞİ BAŞARIYOR”

Antalya'nın turizm alanında Türkiye’nin penceresi olduğunu belirten Antalya Valisi Ersin Yazıcı, “Bu şehir turizm kentidir. Turizmle dünyaya açılan Türkiye'nin penceresidir. Birçok yabancı turist, ülkemizi sadece Antalya'da bulunduğu sürede tanıyor. Bu manada büyük bir sorumluluğumuz var. Antalya'da tüm sektörler olarak bu işi güzel yapıyoruz. 2019 yılında bu işin pandemi kurallarına uyarak nasıl yapılabileceğini bu şehrin turizmcileri gösterdi. Onun ekmeğini bu yıl yiyoruz. Gelecek yıl katlanarak karşılığını alacağız. 2022 ila 2019'un çok üzerinde olacak. Biz el ele hareket ederek şehrimizi daha doğrusu Türkiye'nin dışa açılan penceresini dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz. Misafirlerimizi en üst düzeyde ağırlayacağız. Antalya bu işi başarıyor. Başarmaya devam edeceğiz. Hizmet kalitesini en üst düzeyde göstererek yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

TURİZM SEKTÖRÜ UMUTLU

ATSO Başkanı Davut Çetin, kentte turizm sektöründeki istihdamın 2019 rakamlarına ulaştığını, turizm noktasında umutlu olduklarını ancak iklim değişikliği konusuna daha fazla kafa yorulması gerektiğini belirtti. TÜRSAB Başkan Yardımcısı Ali Bilir, fuarlarla turizm potansiyelini artırmak amacıyla yoğun bir şekilde çalıştıklarını, ülke turizmine daha fazla katkıda bulunmak için el birliğiyle çalışmaya devam edeceklerini bildirdi. AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, Antalya'nın bu yıl şu ana kadar 8,5 milyon turisti ağırladığını, salgın nedeniyle zorlu bir süreç yaşadıklarını ancak inançlarını kaybetmeden sorunları aşarak bugünlere geldiklerini kaydetti. Fuarın açılışına İsveç'in İstanbul Başkonsolosu Peter Ericson, Rusya Federasyonu Dağıstan Cumhuriyeti Turizm ve Halk Sanatları Bakanı Emin Merdanov ile sektör paydaşları katıldı.

FUARIN KAPILARI 2 GÜN AÇIK

Konaklama sektörü markaları ile paydaşlarını, uzman kişi, ilgili kurum ve kuruluşlarını bir araya getirerek iş birliklerini pekiştirmeyi ve yeni fırsatlar oluşturmayı amaçlayan Antalya Turizm Fuarı, 2 gün açık kalacak. Turizm Fuarı'nın ulusal ve uluslararası tur operatörleri, offline ve online seyahat acenteleri, konaklama tesisleri, havayolları, ulaşım firmaları gibi çok sayıda sektör temsilcisinin ziyaret etmesi bekleniyor.