YEREL MEDYADA DİJİTAL DÖNÜŞÜM
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Antalya Ticaret Borsası’nda Yerel Medya Buluşmaları programı düzenlendi. İletişim Başkanlığı ile Medya Derneği'nin birlikte yürüttüğü proje kapsamında Antalya’daki yerel medya temsilcilerine 'Çok Kanallı Yayıncılık' sistemi hakkında bilgi verildi.
İrem GÜNEYBAZ, Bayram OKUDAN
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Antalya’da Yerel Medya Buluşmaları programı düzenlendi. Yoğun katılımla gerçekleşen programda, görüntülü ve yazılı basına ilişkin çok kanallı yayıncılık ve dijital medya konusunda gazetecilere sunumlar yapıldı.
DİJİTALE GEÇİN ÇAĞRISI
Proje kapsamında, çok kanallı yayıncılığın hedefinin, geleneksel ve yerel medyaları tek çatı altında toplayarak dijitalleşen dünyaya adapte olmasının hedeflendiği açıklandı. Dijital yayıncılığın yenilikçi ve girişken ruhunu, geleneksel alışkanlıkların sürdüğü basılı medyaya enjekte ederek, gün geçtikçe ilginin azaldığı basılı mecrayı dijital sistemin bir parçası haline getirilmek istendiği bildirildi. Programın moderatörlüğünü yapan Medya Derneği Başkanı ve Takvim Gazetesi Köşe Yazarı Ekrem Kızıltaş, dijital medyanın hem hız hem etkileşim açısından büyük avantajları olan bir mecra olduğu dile getirdi.
TÜRK BASINININ GÜCÜ
Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Kenan Kıran, artık dijitalleşmeyle medyaların çok kanallı yayıncılığa geçişinin sağlandığını söyledi. Yerel medyada ‘Gazeteler neden okunmuyor?’ sorusunun cevabını öz eleştiri yapılarak bulunabileceğini belirten Kıran, “Yerel basınlardaki gazeteler incelendiğinde, yer alan haberlerin yüzde 90’ının sosyal medyadan ya da haber ajanslarından olan haberler olduğunu görüyoruz. Bu da bir bakıma medyaya olan ilgiyi azalttı. Ama yerel medya her zaman Türk basınının gücüdür. Yazılı medya hala etkisini sürdürüyor ama ufacık hamlelerle yeni medyaya geçişi, internete geçişi sağladığımızda bu başarı oranı daha da artacaktır” dedi.
TEK ÇATI ALTINDA TOPLANMALI
Daily Sabah Gazetesi Editörü Can Kazancıoğlu ‘çok kanallı yayıncılık’ hakkında sunum yaptı. Geleneksel medya ve yerel medyanın internet üzerinde varlığını nasıl ön plana çıkarılabileceği, dijital ve basılı mecraları tek çatı altında nasıl toplanabileceği bilgisini verdi. Daily Sabah Görsel İçerik Editörü Rahmi Osman Kaçmaz ise dijital platformlarda haberin yanı sıra ses ve görüntüyü bir arada kullanmanın önemini anlattı. Kaçmaz, yerel basınların haber içeriklerini arama motorunda aranan kelimelere göre düzenlemesi gerektiğini açıkladı.