YEREL GAZETELERE 'İCRA İLANLARI' KARARI

İdris Taş başkanlığındaki AGC Yönetim Kurulu, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal ile yaptığı görüşme sonucu icra müdürlüklerinin 500 bin TL’ye kadar olan ilanları yerel gazetelere göndermesi kararı çıktı.

Yerel Gazetelerin, icra ilanlarından yeterince pay alamaması üzerine İdris Taş başkanlığındaki Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin (AGC) Yönetim Kurulu, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal ile görüşme gerçekleştirdi. İcra satış ilanlarının gazetelerde yayınlanmasına yönelik AGC’nin çabaları sonuç verdi. Başsavcı İnal bu hafta AGC’ye gerçekleştirdiği ziyarette müjdeli haberi verdi.  Başsavcı İnal, 500 bin TL’ye kadar olan icra satış ilanlarının bundan böyle mahallindeki yerel gazetelerde yayınlanması hususunda icra müdürleri ile yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlandığını belirtti.

"ÖNEMLİ BİR İSTİHDAM KAPISI"

Kararın meslektaşları için önemli bir istihdam kaynağı olduğunu söyleyen Başkan Taş, “İcra ilanlarının ne şekilde ve nerede yayınlanacağına ilişkin yetki, İcra İflas Kanunu gereği elbette icra müdürlüklerindedir. Ancak, kentimiz için kamu yararı gözeterek yayın yapan yerel gazetelerin gelirlerinde icra ilanları önemli bir paya sahip. Bundan böyle 500 bin TL değerine kadar olan icra satış ilanları direk yerel gazetelerde yayınlanacak. Yerel gazeteler, ifade özgürlüğünün vücut bulduğu önemli bir mecra olmasının yanı sıra meslektaşlarımız için de önemli bir istihdam kapısıdır. Böylesine önemli bir konuda ricamızı kırmayarak yerel gazeteler lehinde çaba harcayan Cumhuriyet Başsavcımız Halil İnal’a ve icra müdürlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

HABER MERKEZİ