Yeniden Refah Partisi'nden Cumhur İttifakı'na yeşil ışık

Yeniden Refah Partisi Siyasi İşler Başkanı Suat Kılıç Lider Haber TV’ye konuk oldu. Eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bütün seçim bölgelerinde aday açıklayacaklarını duyurmalarına rağmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bir çağrı gelmesi halinde, Cumhur İttifakı ile ortak hareket edebileceklerini söyledi.

Yeniden Refah Partisi Siyasi İşler Başkanı Suat Kılıç, Genel Seçim sonrasında, Ak Parti ve MHP’nin istişarelerine devam ettiğini, şu ana kadar kendilerine bir çağrı gelmediğini belirterek, “biz 81 il ve 922 ilçede aday çıkaracağımızı belirttik ama teşkilatımızın tecrübesini hizmete yansıtabileceğimiz bir imkan noktasında kapımız çalınırsa, kapı aralık” ifadelerini kullandı. Kılıç “toplumda karşılık bulmuş bir siyasi parti olarak toplumun ve tabanın beklentileri teşkilatın beklentileri var" dedi. 


‘’KULVAR DEĞİŞTİRME DİYEMEYİZ’’ 

Suat Kılıç; Yeniden Refah Partisinde siyasete dönmesinin bir kulvar değiştirme olmadığının altını çizerek, “Sayın Cumhurbaşkanımızla uzun süre siyaset yaptık, olası bir zarara neden olmamak için, istifamı seçimden sonra 3 Haziran’da ettim” şeklinde konuştu


‘’YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARINA DESTEK VERİRİZ’’

Siyaset gündemin sıcak başlıkları arasında yer alan yeni anayasa çalışmaları hakkında konuşan Kılıç; ‘’600 milletvekilinin 5 tanesi YRP milletvekili ama yer gelir 5 değil bir bile çok önemli olur. Biz yeni  anayasa çalışmalarına destek veririz. Yeterki özgürlükçü,demokratik, çoğulcu ve katılımcı olsun, bugünkünden daha geniş sınırları olan bir anayasa olsun,bugünkünden daha kuşatıcı olsun.Devletin dini adalettir.’’ diye konuştu.


‘CHP’NİN GEZİ’Sİ VAR GAZZE’Sİ YOK”

İsrail’in Gazze’de uyguladığı soykırım hakkında açıklamalarda bulunan Kılıç; “öldürürken, kadın erkek genç ihtiyar ayırt etmiyorsa, hastaneleri, okulları ve mabetleri mescitleri bombalıyorsa bunları yapan bir devlet olamaz. bunları yapan uluslararası hukukta karşılığı olan bir organizasyonda olamaz. CHP’nin Gazze diye bir gündemi yok. Kurultayda bile Gazze’den bahsetmediler. Demirtaş’a, Kavala’ya selam gönderdiler ama kundakta katledilen bir şehide selam göndermediler. CHP’nin Gezi’si var Gazze’si yok.İYİ Parti’nin Gazze diye bir gündemi yok.Hamas’ı terör örgütü olarak niteliyorlar. Hadi İsrail işgal ettiği topraklardan çekilsin, Hamas da yerin dibine batsın. Var mı bu konuda bir İYİ Parti faaliyeti, CHP faaliyeti? CHP’nin Sosyalist Enternasyonalı bu konuda harekete geçirmeye dair girişimi oldu mu? Avrupa Konseyinde ya da nezdinde insan hakları anlamında Gazze’ye ilişkin bir girişimi oldu mu? Bunların gündemi sadece Genel Başkan kim olacak, Ekrem İmamoğlu yeniden aday olacak mı, İzmir’de kim aday olacak…”

​​​​​​​

“HAYVAN HAKLARI VAR DA İNSAN HAKLARI YOK MU?”

Milli Görüşün tek temsilcisinin Yeniden Refah Partisi olduğunun altını çizen Suat Kılıç, “Milli Görüş toplumun bütün sorunlarıyla ilgilenmesi demek. Halen sokaklarda çocuklarımız köpek saldırılarına uğruyor. Sözde hayvan hakları savunucularının tek bir söylemi yok. Hayvan hakları var da insan hakları yok mu? Yetişkin bir erkek bile bugün eline sopa almadan güvenle sokaklarda yürüyemiyor. Böyle bir belediyecilik anlayışı olmaz” ifadelerini kullandı.