YENIDEN

2008 yılında İstanbul'da başlayan, 2009'da Antalya'ya taşınan gazete macerama 2013 yılında tamamen televizyon ekranına geçerek ara vermiştim. Zaman zaman bazı gazetelerde köşe yazarlığı heyecanını yaşamış olsam da 2013 yılından sonra ilk kez bir gazetede sporun başına geçmiş olmak heyecanı bir kat daha artırdı. Bundan böyle hem televizyonlarda, hem de gazete sayfalarında evinize konuk olmaya devam edeceğim. 7 yılın ardından bu heyecanı yeniden yaşamama fırsat veren Genel Yayın Yönetmenimiz Sabri Çağlar'a teşekkür ederek, bugün itibariyle yeni bir serüvene start veriyoruz.

***

Yeni sezonla birlikte Süper Lig'deki temsilcilerimiz Antalyaspor ile Alanyaspor da bir anlamda "Yeniden" diyecek.

Her iki temsilcimiz de başarılı bir sezonu geride bırakırken, şimdi çok sıkı bir sınav kendilerini bekliyor. Kadrolarında önemli sayıda oyuncuyla yollarını ayıran iki kulüp, yeniden dizayn için adeta ince eleyip sık dokuyor. Antalyaspor ana kadroyu korumayı başarırken, Alanyaspor'da ise bu durum biraz daha farklı.

Özellikle takımın temel karakterini oluşturan Fabrice N'Sakala, Welinton, Cisse, Fernandes gibi oyuncuların yerlerinin nasıl doldurulacağı merak konusu. Bunların yanına Teknik Direktör Erol Bulut'un yerine ilk kez birinci adam olacak Çağdaş Atan'ın göreve gelmesi de merakı iki kat artırıyor. Her ne kadar geçmişte yapılan başarılı transferler Alanyaspor için referans olsa da futboldaki en önemli detaylardan birisi de takım uyumu olduğunu unutmamak gerekir.

Antalyaspor ise 9 futbolcuyla yollarını ayırmasına karşın kadronun iskeletini korumayı başardı. Giden futbolcuların sezon boyunca ortalama 9 maç süresi kadar sahada kalabildiğini göz önünde bulundurursak, ideal kadroda pek bir değişikliğin olmayacağını da görebiliyoruz. Ancak giden oyuncu sayısında yeni transfer yapılmayacağını düşünüldüğünde, gençlerin performansları belirleyici detaylardan birisi olacak. Kadro derinliğini genç oyuncularla oluşturmayı planlayan Antalyaspor, son yıllarda emek sarf ettiği altyapı çalışmalarının meyvelerini yemek isteyecek.

Genç isimlerin yanı sıra yıllarca Türkiye'ye getirilmesi için pek çok takım tarafından uğraşılan Nuri Şahin'in, Ankaragücü'nde beğeni kazanan Dever Orgill ile takıma yapılması planlanan takviyelerin katacakları, gelecek sezonki hedefleri belirleyecek.