Yeni yılda emekli ve asgari ücret ne kadar olacak

Lider Haber TV’de Murat Er’in sunduğu Gün Ortası haber programına konuk olan TÜKONFED SGK Üyesi İsmet Çetinkaya, emekli maaşlarına yapılacak zamla ilgili, “Yüzde 13 ila 15 arasında artış olacağını öngörüyoruz” dedi.

Lider Haber ekranlarında seyircisi ile buluşan Murat Er’in sunduğu Gün Ortası programına konuk olan TÜKONFED SGK Üyesi İsmet Çetinkaya, emekli ve asgari ücret zammıyla ilgili tahminlerini açıkladı.

“YÜZDE 13 İLA 15 ARASINDA ARTIŞ OLACAĞINI ÖNGÖRÜYORUZ”

Emekli maaşlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Çetinkaya, “Emekli maaş artış oranlarıyla ilgili elimizdeki veriler ve geçmiş yıllardaki artışlara göre oran söyleyebilirsek, ola ki hükümetimiz refah payı açıklarsa o hariç şuanda elimizdeki merkez bankasının enflasyon verilerine göre, emeklilerin 3 Ocakta açıklanacak enflasyon oranına göre, yüzde 13 ila 15 arasında artış olacağını on görüyoruz” dedi.     


ASGARİ ÜCRET TAHMİNİNİ AÇIKLADI

Sadece merkez bankasının tahmini oranlarının olduğunu söyleyen Çetinkaya “Asgari ücret noktasında elimizde net bir veri yok. Elimizde sadece merkez bankasının tahmini oranı var. Geçmiş yıllarda yapılan asgari ücret artışlarına oranladığımız zaman şuan asgari ücret 17 bin lira olurken merkez bankasının beklentisi 38 ila 42 arasında yüzde 40 olduğunu varsayarsak bu da asgari ücretin 23 bin 500 lira olacağını gösteriyor açıkçası” sözlerini kullandı.