YENİ TAKIM, YENİ HEYECAN

Transfer döneminin son dönemecinde Emre Akbaba ve Awaziem’i kadroya katan Aytemiz Alanyaspor transfer defterini kapattı. Kadrosundan çok fazla isim kaybeden ve bir o kadar da yeni ismi takıma dahil eden turuncu yeşilli ekibin gidenlerini ve gelenlerine bir göz atalım.

Alanyaspor geçtiğimiz yıl ilk 11 oynayan 6 oyuncusunu kaybetti. Tzavellas, Caulker, Moubandje, Berkan, Salih ve Siopis takımın omurgasını oluşturan oyunculardı. Bunlara ek olarak, Babacar’ın sakatlığı ile takım komple değişmiş oldu. Stoper hattında geçen yıldan sadece Fatih kaldı ve bu bölgeye 3 yeni isim katıldı. Milunovic ve Mevlja’yı ligin ilk maçlarında izleme fırsatı bulduk. Bu iki isimde tecrübeli ve pozisyon bilgileri yüksek oyuncular ancak, atletiklik ve hız konusunda eksikleri var. Stoper bölgesinde bir oyuncu uzun boylu ve pozisyon bilgisi yüksek bir oyuncu ise diğeri atletik ve hızlı olmalı. Alanyaspor ilk maçlarında defans arkasına atılan toplar ve hızlı oyuncular karşısında çok zorlandı. Bu eksikliği fark eden yönetim genç ve daha atletik bir isim olan Awaziem’i kadroya kattı. Ben Awaziem’in takımda banko oynayacağını ve diğer stoperin kalan 3 isimden biri olacağını düşünüyorum. Awaziem zamanında Beşiktaş gibi takımlarında istediği önemli bir oyuncu ve defans hattımızı toparlayacağına o bölgeye hareket getireceğine inanıyorum.

Sol beke Moubandje yerine gelen Borja hücumu çok fazla düşünen bir isim. O bölgede defansif zaaf yaşadık ama Çağdaş Hoca’nın sistemi de buna neden olmuştu. Bu süreçten sonra Borja’nın gerçek oyununu göreceğiz.

Orta alanda ise giden isimlerin yeri ne kadar dolduruldu gerçekten kafamda soru işaretleri var. Leroy Fer; o bölgenin en iyi ismi gibi görünüyor. Son maçta beklenenin çok altında bir performans gösterse de umarım toparlanır ve 6 numara diye tabir edilen bölgede sorun yaşamayız. Novais, Emre Akbaba ve Ahmet Ildız transferleri ile Efkan ve Umut kalan bölgelerde oynayacak isimler. Ayrıca Efecan Karaca ile yeni transferlerden Wilson orta sahaya çekilebilir. Geçen yıla göre kalite olarak düşmese de koşu mesafesi, güç, pres gibi konularda Siopis ve Berkan aranacaktır. Bülent Korkmaz’ın ideal üçlüsünü bulması ve bu bölgenin teknik kapasitesini, pas kalitesini üst düzeye çıkaracak bir oyun yaratması gerekiyor.

Kanatlar en rahat olduğumuz bölgeler gibi duruyor ve o bölgelerden yeterli verimi alacağımızı düşünüyorum. Son olarak forvet hattında Babacar’ın dönüşünü dört gözle bekliyoruz. Keşke bir forvet daha alınsaydı ama yapacak bir şey yok. Durumu belirsiz bir Babacar ve Diedhiou ile bu sezon bitmez gibi.

Bülent Korkmaz’ın işi zor. Alanyaspor yeni bir takım ve bu takım çok iyi yerlere de gelebilir, kendisini küme düşme hattında da bulabilir. Umarım yeni isimler takıma ve şehre alıştıkça formayı sahiplenirler ve ellerinden gelenin fazlasını yaparlar.