Yeni otobüsler seçimi bekliyor

Siyasete atılmadan önce minibüs şoförlüğü yapan ve bunu her fırsatta dile getiren CHP’li Muhittin Böcek, başarısız karnesiyle Antalya tarihine geçti. Hizmet anlamında Antalyalıları hüsrana uğratan Başkan Böcek, Menderes Türel döneminde ‘tıkır tıkır’ işleyen mevcut ulaşım sistemini bile bozdu. Antalyalılar kronikleşen sorunlara acil çözüm beklerken, milletin parasıyla alınan 50 adet yeni otobüs ise adeta çürümeye terk edildi.

MİLLETİN PARASIYLA ALINDI, BAKIN ŞİMDİ NE HALDE!

En büyük sorunlarından biri ulaşım olan Antalya’da, vatandaşlar çoğu zaman toplu taşıma araçları nedeniyle mağdur olmaya devam ediyor. Her sağanak yağışın ardından yaşanan rezalet bir yana, CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi, kronikleşen toplu ulaşım sorununa bir çözüm üretemezken, aylar önce milletin parasıyla alınan ve sefere çıkarılması beklenen 50 adet yeni otobüs ise, Sarısu Otobüs Depolama alanında adeta çürümeye terk edildi. Otobüsleri doğru düzgün işletmekten bile aciz olan ABB yönetiminin bu kepazeliği, vatandaşlar tarafından büyük tepkiyle karşılandı.


KRONİKLEŞEN SORUNA İSYAN ETTİLER

Turizmin başkenti Antalya’da nüfusun yoğunlaşmasıyla birlikte ulaşım problemi de daha çok gündeme gelmeye başladı. Antalya’da vatandaşın en çok yakındığı konulardan biri olan toplu ulaşımdan kaynaklanan sıkıntı olarak görülüyor. Kentte meydana gelen her şiddetli yağış sonrasında altyapı yetersizliği nedeniyle trafiğin kilitlenmesi ve yolların suyla dolması karşısında Antalyalılar, CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin herhangi bir çözüm üretmemesi hususunda şikayetçi olmayı sürdürüyor. Vatandaşlar otobüslerin yeterli olmadığını söylerken, sefere çıkan otobüslerin ise kapasitesinden çok daha fazla dolu olduğunu ve binemediklerini ifade ediyor. Aylar önce Büyükşehir Belediyesi tarafından kent içi ulaşımda oluşan ihtiyaçları karşılamak amacıyla satın alınan 50 yeni otobüs, henüz kullanıma açılmadığı için bekletilmeye devam ediyor.


YENİ OTOBÜSLER KADERİNE TERK EDİLDİ

Geçtiğimiz pazartesi günü Antalya’da meydana gelen sağanak yağış sonrasında Antalyalılar toplu ulaşımı kullanmakta yine zorluk çekti. Yağmurun altında otobüslerin gelmesini bekleyen vatandalar duraklara hapsolurken öte yandan tramvay seferleri ise sağanak yağış nedeniyle saatlerce iptal edildi. Tüm bunlara karşılık Büyükşehir Belediyesi halen yapıcı bir çözüm üretmezken, Antalya kent merkezinde toplu ulaşımda kullanılması için alınan 50 yeni otobüsün ise aylardır Sarısu Depolama Alanı’nda bekletilmesi kafalarda soru işareti bıraktı.


OTOBÜSLER YEREL SEÇİMLERİ Mİ BEKLİYOR?

Kentin en acil sorunlarından biri olan ulaşım ve otobüs yetersizliği karşısında temin edilen otobüsler hala bekletiliyor. İlgililerin iddialarına göre, otobüslerin yerel seçimlerden önce ulaşıma dahil edilerek vatandaşlarda çözüm algısının yaratılacağı söyleniyor. İddialara göre, verilen maaş yetersizliği ve görülen muamele karşısında dayanamayan şoförler bir bir istifa etmeye başladı. Sarısu’da bulunan otobüslerin bekletilmesinin bir diğer sebebi olarak da şoför bulunamaması gösteriliyor.


OTOBÜSLER SARISU’DA TRAFİĞİ KİLİTLİYOR

Sarısu Otobüs Depolama Alanı’nda çevresi örgülerle çevrili bir alanda aylardır bekletilen yeni kırmızı renkteki otobüsler, Sarısu Mesire Alanı’na piknik yapmak ve denize girmek isteyen vatandaşlar için de sorun oluşturuyor. Sarısu alanında araçlarını park etmek için yer bulamadıklarının söyleyen vatandaşlar, hafta sonları yoğun bir trafiğin oluştuğunu ve tatil için geldikleri yerde tamamen bir çile yaşadıklarını ifade etti. Sarısu Otobüs Depolama Alanı’nda bulunan otobüslerin ya kullanıma açılmasını ya da bulundukları alandan kaldırılarak gelen misafirlerin park etmeleri açsından elverişli bir ortamın sağlanması konusunda serzenişte bulunan vatandaşlar, CHP’li Belediye’nin sorunlar karşısında kendilerini cevapsız bıraktıklarını söyledi.