YENİ NESİL 'EMLAKÇI'

Pandemi döneminde krizi fırsata çeviren Gayrimenkul Danışmanı Lütfü Armağan, tasarladığı mobil araç emlak ile Türkiye’de bir ilke imza attı. Mobil araç ile emlak ofisini vatandaşların ayağına götüren Armağan, hem meslektaşlarından hem de müşterilerinden olumlu geri dönüşler aldığını belirtti

Yaklaşık 7 yıldır emlak sektöründe çalışan ve son 1 yıldır Aren Yatırım Danışmanlık şirketini kuran Lütfü Armağan, Koronavirüs sonrası pandemi döneminde yaşanan sıkıntılar nedeniyle yeni bir adım attı. Armağan, sokağa çıkma yasakları ve vatandaşların kalabalığa girmek istememeleri nedeniyle sektörde yaşanan sıkıntılara yeni bir soluk getirerek, mobil araç emlak ofisini kurdu. Araç içerisinde tüm işlerini gerçekleştirmek için alanlar oluşturan Lütfü Armağan, müşterilerini ofise çağırmıyor, kendisi onların ayağına gidiyor.

KRİZİ FIRSATA ÇEVİRDİ

Araç içerisinde hijyen koşullarının göz önünde bulundurulduğunu söyleyen Gayrimenkul Danışmanı Lütfü Armağan, “Ben ticari çalışıyorum ve müşteri portföyüm genellik 65 yaş üstü kişiler. Bu nedenle son dönemde özellikle 65 yaş üstü vatandaşların dışarı çıkmamasından dolayı ciddi kaybım oluyordu. Birçoğunu notere götürmem gerekiyordu. Bende pandemi sürecinde böyle bir araç düşündüm. Müşterilerimi hijyen koşullarında notere götürüyorum veya bakmak istediğimiz alana gidiyoruz. Kontratları araçta yapıyoruz.  Daha önce de yapılabilirdi ancak insanlar sokağa çıkabildiği için ihtiyaç yoktu. Çünkü zaten bir ofisimiz var ve orada işlerimizi yapabiliyorduk.  Ancak şu anda insanlar sokağa çıkmadığı ve kalabalık ortamlara girmek istemediği için böyle bir yola girdik” dedi.

TÜRKİYE’DE BİR İLKE İMZA ATTI

Bir ofisin içerisinde olması gereken her şeyin araçta bulunduğunu dile getiren Armağan, daha önce benzerini hiçbir yerde görmediğini, uygulamanın Türkiye’de ilk olduğunu söyleyerek, “Türkiye’de ilk diye biliyorum. Belki daha önce küçük çaplı denemeler olmuş olabilir ancak pandemi nedeniyle bu fikri ortaya atan başka kimse yok. Birçok emlakçı arkadaşın da aklında bu fikir varmış. Ama kimse yapmamış. İlk yapan ben oldum. Meslektaşlarım dahil herkesten olumlu geri dönüşler aldım. Şu anda bir ofiste olması gereken her şey aracımda mevcut. Mini mutfağımız da var. Müşterilerimize çay, kahve servisi yapabiliyoruz. Her şeyimiz hazır. Hizmette sınır tanımıyoruz” diye konuştu.

‘SÖZLEŞMESİZ ÇALIŞMAM’

Diğer yandan, ‘Sözleşmesiz Çalışmam!’ Gayrimenkul Danışmanlığında Bölge Çalışması kitabıyla genç danışmanlara tecrübelerini aktaran Lütfü Armağan, “Gelen talepler doğrultusunda, yaptığım çalışmanın yöntemini, başarılı olma nedenlerini ve süreçte yaşadıklarımı yüz yüze görüşebildiğim genç ve deneyimli danışmanlara aktarma imkanı buldum. Ancak, yüz yüze görüşme fırsatı bulamadığım danışmanlara, ‘bölge çalışmasında’ başarıya ulaşan yolları, denenen ama işe yaramayan yöntemleri, dikkat edilmesi gereken önemli noktaları ayrıntılı bir şekilde anlattım” ifadelerini kullandı. Armağan, son olarak müşterileri adına, ‘Dikili ağacımız var’ kampanyası kapsamında fidan bağışı yaparak kendilerine sertifika verdiklerini belirtti. 

Fatma ARSLAN