YENİ Mİ HATIRLADINIZ?

Genelde hep böyledir... Seçim zamanı gelince toplumun unutulan hiç bir kesimi kalmaz. 7'den 70'e herkes hatırlanır. İşçi, köylü, esnaf, memur...

***

Hatta eskilerden "benim köylüm" , "benim esnafım, benim memurum" diye bizzat sahiplenenler de çok çıkardı. Şimdi onlara yenileri eklendi. Gençler,  ev hanımları ve emekliler.

***

Hele hele emekliler var ya meğer bir mücevher kadar kıymetli imiş de bizim haberimiz yokmuş. Gerek seçim beyannamelerinde, gerek toplantı ve mitinglerde gerekse diğer tüm kitle iletişim araçlarında hep emeklilere yönelik vaat ve açıklamalar var.

***

Pandemi dönemiyle birlikte artan hayat pahalılığı ve fiyatların da fırsatçılar tarafından her gün artırılması sebebiyle hayatın zorlukları altında çile çeken o insanlarımız şimdi o kadar kıymetli oldu ki bir hafta daha el üstünde tutulacaklar.

***

Sonra... Sonrası Allah kerim. Çünkü elinde yetki olan da olmayan da konuşuyor. Belediye bütçelerinin nasıl kullanılacağını bilen de, beş yıl, on yıl hatta yirmi yıldır görevde olan da konuşuyor. Hadi yeni yetmeleri anladık da bu tecrübeliyim ustayım diyenlere ne oluyor.

***

Yahu arkadaş emekliler hep hayatımızda vardı ve hep sıkıntı içindeydiler. Yeni mi aklınıza geldi. O kadar zaman görev yapan hangi biriniz emekliye yönelik bir karar geçirdiniz meclislerinizden? Hanginiz mesela sosyal tesislerde emekliye şu kadar indirim, bu kadar ücretsiz gibi paylaşım yaptınız? Bırakın paylaşımı bir kere kapılarını çalıp ta haliniz nicedir dediniz mi? Hadi cevap verin bakalım. Veremezsiniz!

***

Ancak kullanmaya geldi mi en öne atılırsınız. Bırakın bu ayakları da adam gibi yapabileceğiniz projeleri açıklayın. Mübarekler ayıp olmasa emekliye başka şey de teklif edecek pozisyona geldiler de yazmaya utanıyorum ama onlar aldatmaya, yalan söylemeye, algı yapmaya veyahut kandırmaya utanmıyorlar.

***

Tüm bunları yazarken emeklinin durumu iyi veya fena değil manasında yazmıyorum tabi ki. Evet, özellikle emeklilerimizin durumu yeniden değerlendirilmeli ve seyyanen yapılacak bir artışla hayat standartları yükseltilmeli. Ancak bunu yapabilecek olan iktidar. O yüzden sağda solda bol keseden sallayanlara sadece söyle bir hatırlatma yapalım.

***

Evet, iktidar emeklinin durumunu düzeltsin diye çağrı yapalım ama siz de elinizdeki yetkilerle yerelde onların hayat standardını yükseltecek dokunuşlara imza atın olur mu? Yani destekli atın destekli...