YENİ MAHALLE'YE KONFORLU YOL

Kepez Belediyesi, doğal gaz hatlarının evlerin kapısına getirildiği Yeni Mahalle'de tüm sokakları yeniden asfaltlıyor. Çalışmalar Ramazan Bayramı sonuna kadar tamamlanacak.

Belediye, tam kapanma günlerinde de yatırım programına aldığı hizmetleri aksatmadan sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü, doğal gazın getirildiği, elektrik iletim hatlarının yer altına alındığı Yeni Mahalle'de, geçtiğimiz yıl asfaltlama çalışması başlatmıştı.

Mahallenin 2021 programına alınan sokaklarının asfaltı da tam kapanma günlerinde sürüyor. Asfalt çalışması, mahallenin Karatay, Seyhan, Yeşilırmak ile Aliya İzzetbegoviç caddeleri arasında kalan sokaklarında yapılıyor. Tahrip olan mevcut asfalt iş makinesiyle kazınıp çıkan malzeme kamyonlarla taş kırım makinesinin bulunduğu şantiyeye alanına taşınıyor. Yeni Mahalle'nin 2021 programına alınan sokaklarında 31 bin metrekare alanda 5 bin 600 ton sıcak asfalt serimi yapılacak. Geçtiğimiz yıl mahallede 10 bin ton sıcak asfalt çalışması gerçekleştirilmişti. Coğrafi olarak Kepez ilçesinin merkezinde yer alan, birçok eğitim kurumuna ve spor tesislerine ev sahipliği yapan Yeni Mahalle'nin, şehirleşme süreci de asfalt yenileme çalışmasıyla tamamlanmış olacak.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü döneminde yapılan 47 bin metrekare büyüklüğündeki kent meydanı, Çelebi Sultan Mehmed Camii, üstü kapalı semt pazarı ve Şehitler Parkı yatırımlarıyla mahalle, ilçenin sosyal yaşam merkezi haline geldi.

HABERMERKEZİ