YENİ KRAL NURİ ŞAHİN

Antalyaspor ile muhteşem bir hikaye yazan Nuri Şahin, ortaya koyduğu istatistiklerle Süper Lig’de görev alan pek çok meslektaşının önüne geçti. 2022 yılında en çok puan toplayan takımlar arasında yer alan Şahin yönetimindeki Antalyaspor, üst üste 5 galibiyet alan 4. takım olarak da dikkat çekti.

Ersun Yanal’dan sonra teknik patronluk koltuğuna oturan Nuri Şahin, ortaya koyduğu istatistikle Süper Lig’in zirvesini zorluyor. Son olarak Hatayspor’u 4-1 mağlup eden Nuri Şahin yönetimindeki Antalyaspor, 2022 yılının en çok puan toplayan takımları arasındaki yerini aldı. 2022 yılında çıktığı 13 maçta 25 puan toplayarak bu alanda 4.sırada yer alan Antalyaspor’u geçen 3 ekip 27 puanla Fenerbahçe ve 26’şar puanla Trabzonspor ile Kasımpaşa oldu.

EVİNDE TEK YENİLGİ

Nuri Şahin önderliğinde Antalya Stadyumu’nu adeta cehenneme çeviren Antalyaspor, genç teknik adamla evinde sadece 1 kez kaybetti. Şahin’in göreve gelmesinin ardından çıkılan ikinci maçta Başakşehir’e kaybeden Akrep, sonrasında evinde oynadığı hiçbir maçı kaybetmeyerek bu alanda evindeki yenilmezlik rekorunu kırdı.

SERİ CANAVARI

Evindeki yenilmezlik serisini 10 maça çıkararak kulüp rekorunu kıran Nuri Şahin, bu sezon özelinde de üst üste galibiyet serilerinde zirveye çıktı. Antalyaspor'un, Hatayspor'u 4-1'le geçmesinin ardından Nuri Şahin bu sezon üst üste 5 maç kazanan teknik direktörler listesine giriş yaptı. Listede lider Trabzonspor 'un hocası Abdullah Avcı, Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu ve Kasımpaşa'nın çalıştırıcı Sami Uğurlu da yer alıyor.

REKORA 4 VAR

Kırmızı-Beyazlılar, şimdi de yeni bir rekora gözünü dikti. Kulüp tarihinin en uzun yenilmezlik serisi olan 13 maça sadece 3 karşılaşma uzaklığında olan Antalyaspor, Nuri Şahin ile birlikte rekorunu geliştirebilir. Geçen sezon Ersun Yanal yönetiminde 13 maç üst üste kaybetmeyen Akrep, önündeki 4 maçta Alanyaspor, Kayserispor, Trabzonspor ve Konyaspor’a kaybetmezse yeni bir rekorunu daha geliştirecek.

68 HAFTA SONRA ARTIYA GEÇTİ

Hatayspor galibiyetiyle birlikte averajını artıya geçiren Antalyaspor, bu başarıya tam 68 hafta sonra ulaştı. Son olarak geçen sezonun ilk haftasında oynanan maçta Gençlerbirliği’ni 2-0 mağlup ederek averajını artıya geçiren Antalyaspor, 6.haftada Başakşehire’e 5-1 kaybedilmesinin ardından eksi averaja geçmişti.

AVRUPA’NIN ZİRVESİNDE

Antalyaspor’a adeta yenilgiyi unutturan Nuri Şahin, Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ile birlikte Avrupa’nın da zirvesine çıktı. Şahin ile Kartal, son 8 karşılaşmada 22 puanı hanesine yazdırırken, Klopp (Liverpool) ve Xavi (Barcelona) ile zirveyi paylaştı.

GALATASARAY İDDİASI

Nuri Şahin’in büyük yükselişi dedikoduları da beraberinde getirdi. Seçim heyecanı yaşayan Galatasaray’da başkan adaylarının Nuri Şahin’i istediği iddia edildi. Adaylıklarını açıklayan Eşref Hamamcıoğlu ve Metin Öztürk'ün Domenec Torrent'i yeni sezonda düşünmediği ve Nuri Şahin'i takımın başına getirmek istediği, konuyla ilgili olarak görüşmeler yaptığı iddia edildi.

Ortaya çıkan dedikodularla ilgili olarak açıklamada bulunan Metin Öztürk,  “Nuri Hoca, Antalyaspor’da harika işler yapıyor. Şu anda Nuri Hoca’nın da Galatasaraylıların da kafalarını karıştırmayalım. Ben Nuri Hoca’ya başarılar diliyorum. Eminim 5-6 yıl sonra da milli takımı çalıştıracaktır” ifadelerini kullandı.