1 HAZİRAN'DAN SONRA NE OLACAK? ERDOĞAN AÇIKLADI...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine Toplantısı'nın ardından esnafa destek paketleri açıklandı. Erdoğan, pandemi döneminde zarara uğrayan esnafa hibe desteği verileceğini duyurdu.

1 HAZİRAN'I İŞARET ETTİ

İlerleyen günlerde yeni normalleşme kurallarının açıklanacağını belirten Erdoğan, "Kabine toplantımızda 1 Haziran'dan itibaren başlayacak kademeli normalleşmenin 2. etabını görüştük. Önümüzdeki günlerdeki gelişmelere göre milletimizle paylaşacağız. Vaka sayılarını daha da aşağıya çekmek için milletimizin kademeli normalleşme döneminin kurallarına uymasını istiyoruz. Riskli grupların tamamının aşılanması için çalışıyoruz" diye konuştu.

HİBE DESTEK

Esnafa hibe olarak verilecek destekleri açıklayan Erdoğan, "Salgın tedbirleri sebebiyle işlerine ara veren esnaflarımıza iki grup halinde destek olacağız. 1. grupta kahve kıraathane pastane, internet kafeler gibi işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemesi yapacağız. 2. grupta bakım onarım, tamirat, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, oyuncak, kozmetik, bakırcılar, ayakkabıcılar, konfeksiyonlar gibi işletmelere ise bir defaya mahsus 3 bin lira hibe desteği vereceğiz" dedi.

HABER MERKEZİ