YENİ KARARLAR İLE ESNEK HAYAT

Haziran ayının gelmesiyle birlikte kısıtlamalarda gevşetilmeye gidildi. Bugün gerçekleşecek olan Kabine Toplantısı’ndan çıkacak kararlar merak konusu oldu. Vaka sayılarının düşmesiyle birlikte kısıtlamaların daha da esnetilmesi bekleniyor.

Koronavirüsü önleme tedbirleri çerçevesinde normalleşme sürecine geçildi. Geçtiğimiz haftalarda cumartesi için sona eren sokağa çıkma kısıtlamalarının, haziran ayının sonuna kadar pazar günleri için devam edeceği açıklandı. Gerçekleştirilecek olan Kabine Toplantısı’nda esnetilmeye gidileceği düşünülürken, vatandaşlar saat kısıtlamasının da ileriye taşınması gerektiğini belirtti. Genelge ile Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında haziran ayı boyunca uygulanacak kademeli normalleşme sürecinin ikinci etabında hafta içi 22.00-­05.00 saatleri kısıtlamanın başladığı saatler olarak belirlendi. Hafta sonu kısıtlaması, cumartesi günü saat 22.00'den başlayıp pazar gününün tamamını kapsayacak ve pazartesi günü saat 05.00'te sona eriyordu. Fakat gözler bugün gerçekleşecek Kabine Toplantısı’na çevrildi.

“KISITLAMA ESNETİLMELİ”

Esnaf Ali Işık, bugün yapılacak olan Kabine Toplantısı’nda pazar günü kısıtlamasının kaldırılmasını beklediğini ifade etti. Işık, “Turizm zaten şuan da iyi gitmiyor.  Kısıtlamaların esnetilmesi gerekiyor. Ekonomik anlamda yaralar aldık. Kısıtlama Saatlerin 23.00 ve 24.00’e kadar uzatılması piyasayı daha çok canlandıracaktır. Vakaların düşmesi temennisindeyiz. Bizde esnaf olarak daha iyi bir sezon geçiririz” dedi. Kısıtlamaların esnetileceğini düşünen Esnaf Onur Turan İse, “Yasakların kalkmasını hepimiz istiyoruz. İnsanların aşıları yapılıyor ve bu süreç devam ediyor. Bugün yapılacak olan toplantıdan esnetilme kararı umuyoruz. Rahatlamalar gerçekleşmeli. Buradaki esnaf olarak bunu uzun zamandır bekliyoruz” şeklinde konuştu.