Yeni Emniyet Müdürü Arslan’dan AGC’ye ziyaret

Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ne ziyarette bulunan İl Emniyet Müdürü İlker Arslan, suça ve suçluya geçit vermeyeceklerine dikkat çekerek futbol üzerinden örnek verdi. Arslan, “Şehrin her noktasına tam pres ve alan hakimiyetimiz var. Bunu uygulamaya yetkin ve etkin bir kadromuz var” dedi.

Antalya İl Emniyet Müdürü İlker Arslan beraberindeki şube müdürleri ile birlikte Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ne (AGC) iadeyi ziyaret gerçekleştirdi. Arslan AGC Başkanı İdris Taş yönetimi ve gazeteciler tarafından karşılandı. Taş ve yönetimi ile yapılan ziyaretin ardından Arslan, Basın Müzesi’ni gezdi. İlerleyen süreçlerde gazeteciler ile sık sık bir araya geleceklerini söyleyen Arslan, “Basına karşı mümkün olduğunca şeffaf olmaya çalışacağız. Kriminal devamlılık gerektiren çalışmalarda soruşturmanın gizliliğini ihmal etmemek adına bazı paylaşımlarımızda daha kontrollü davranacağız” dedi.


“BASIN ANTALYA MARKASINA ÖNEM VERİYOR”

Antalya’da basınının ‘Antalya’nın marka değeri’ olması noktasında hassasiyetle görevlerini icra ettiklerini ifade eden Arslan, “Antalya’nın marka değeri oluşması noktasında Antalya basını hassasiyetle hareket ediyor bunu kullandıkları dilden anlayabiliyoruz. Güne başlarken mutlaka şehirde emniyet ile ilgili haberleri okuyorum. Basınla iletişim ağlarının açık olmasını önemsiyoruz” diye konuştu.


“SUÇA KARŞI SIFIR TAHAMMÜL”

Hakka hukuka muhalif eden tüm kesimlerin karşısında olacaklarının altını çizen Arslan, “Diğer tarafta kurallara uyanlara ise nazik ve kibar davranacağız. Biz bunu biraz daha çeşitlendireceğiz. Suça karşı sıfır tahammül olacak. Kötü muameleye de sıfır tolerans olacak. Daha iyisini yapmak varken daha azına razı olmayacağız. Emniyet teşkilatımız bu noktada kendisini geliştirecektir. Nasıl daha iyisini yapabiliriz bunun arayışında olacağız. Haftada birkaç defa bunun üzerine düşünüyoruz. Suçla mücadele anlamında devamlı kendimizi geliştirmeliyiz. Daha caydırıcı tedbirler almalıyız ki toplum güvende olduğunu hissetsin” dedi.


ANTALYA’YA ‘TAM PRES’ UYGULAMASI

Gazetecilerin ‘Zeytinköy’ olarak bilinen alanda ve uyuşturucu ile mücadelede çalışmaları hakkındaki soruya yanıt veren İlker Arslan, “Bu konuda farklı bir talimatım oldu. Daha önceden itibaren o bölgede ve Antalya genelinde zaten uygulanıyor olan alan denetim hakimiyetini ben biraz daha önemsediğim için biraz daha artırdık. Futbol oynayanlar ve futboldan yakından ilgilenenler bilirler. Futbolda birkaç tane oyun tarzı ve sistemi vardır. Futbol sahasının tüm alanına hakim olan bir alan hakimiyeti ve tam pres. Bunu tüm futbol taraftarları takımlarında görmek isterler. İşte biz şu anda o futbolu oynamaya çalışıyoruz. Şehrin her noktasına tam pres ve alan hakimiyeti. Bunu uygulamaya yetkin ve etkin bir kadromuz var. Onu da gönül rahatlığıyla size ifade edebilirim” dedi.