YENİ DÖNEM

14 Mayıs Milletvekilliği genel seçimleri ve ikinci turu 28 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından herkesin merakla beklediği kabinede görev alacak isimler bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı.

***

Bakanlar Kurulu üyelerinin isimlerinin açıklanması ile birlikte,  “Bakan Toto” (!) tahminlerinin neredeyse çoğunluğu güme gitti. Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan milletvekili adayı olmayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca haricindeki tüm isimleri değiştirdi.

Öncelikle belirtelim ki bu değişiklik önceki bakanlar başarısız olduğu için değil bir tazelenmeye ihtiyaç duyulduğu ve ülkemize yıllarca başarılı şekilde Bakan olarak hizmet eden isimlerin tecrübelerinin meclis komisyonlarında kullanılması adına yapıldığını söyleyelim.

Çünkü Türkiye Yüzyılı vizyonunun hayata geçmesinde Kabinedeki bakanların önemi olduğu kadar meclis komisyon çalışmalarının da büyük hem de çok büyük etkisi ve önemi olacak.

***

Diğer yandan gelen isimlere bakacak olursak hiç birisi alelade seçilmiş veyahut “bu arkadaş beni çok seviyor”  mantığından hareketle o koltuklara getirilmiş kişiler değil. Her birisi işinin ehli, liyakatli, yıllarca oturdukları koltukların hakkını vererek devlete ve bu millete hizmet etmiş isimler.

Belki birçoğunun ismini ilk kez duyuyoruz ama bilinmelidir ki bu isimlerin neredeyse tamamı bu güne kadar ilgili bakanlıkların mutfağında bizzat üretimi yapan kişilerdi. Yani projeleri hazırlayan, uygulamasını takip eden ama servis kısmını da siyasetten gelmiş kişilere bırakan isimlerdi. Şimdilerde artık hem üretim yapacaklar hem de bizzat kendi elleriyle servis yapacaklar.

***

Dünyanın hele ki ülkemizin coğrafi konumu itibarı ile ve günümüzde yaşanan global gelişmeler, afetler ve savaşlar nedeniyle işleri hiç kolay değil ama yaşları genç olsa bile şimdiye kadar edindikleri devlet tecrübesine hizmet aşkını da eklediğiniz zaman başarılı olacaklardır diye düşünüyor, dua ediyoruz. Çünkü onların başarısı demek millet olarak hepimizin kazanması, hepimizin mutlu ve huzurlu olması demektir.

***

Bu arada gözlerden kaçmasın ve tarihe de not düşelim diye kısa bir hatırlatma yapmakta fayda var. Özellikle seçimlerin konuşulmaya başlanması ve hemen ardından geçirilen seçim sürecinde acaba seçimlerde ne olur diye kenara çekilerek devletin ve milletin hizmetlerini aksatan bürokratlara da zaman kaybetmeden yol verilmeli, en yakın kapıdan kurum dışına çıkışı sağlanmalıdır.

Çünkü hem devlete hem de millete işini düzgün yapan, karakteri sağlam, omurgalı tavır sergileyebilecek kişiler lazım…