Yemekten canlı kurt çıktı

Antalya’daki bir otelde yemek yiyen tatilci hayatının şokunu yaşadı. Tatilcinin yemeğinden canlı kurt çıktı. Böyle bir durumla karşılaşıldığında yapılması gerekenleri anlatan Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkan Vekili İbrahim Güllü, “Yediğimiz içtiğimiz gıdalarda herhangi bir olumsuzluk olması halinde burada doğrudan Tarım Bakanlığı'nın devreye girmesi gerekir” dedi.

Antalya’da günlük bedeli 10 bin TL olan lüks bir otel de tatil yapan tatilci hayatının şokunu yaşadı. Otelde yemek yiyen tatilci, yemekte canlı kurtların gezdiğini görünce o anları sosyal medyada hesabından paylaştı. Yaşananlara isyan eden tatilci otel sahibinin doktor olduğunu ve sağlık sektöründe de hizmet verdiğini belirtti.


“ŞİKAYETTE BULUNMASI GEREKİYOR”

Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkan Vekili İbrahim Güllü konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Yediğimiz içtiğimiz gıdalarda herhangi bir olumsuzluk olması halinde burada doğrudan Tarım Bakanlığı'nın devreye girmesi gerekir. Bu durumdaki tüketicimiz hemen bunu kayıt altına alarak, resimleyerek, fotoğraflayarak, tutanak altına alarak Alev 174 Gıda Hattı'na ve Ticaret Bakanlığımıza Tarım Bakanlığımıza mutlaka şikayette bulunması gerekiyor” dedi. 


“TATİLİNİ YARIDA KESMEK İSTEYEBİLİR”

Bu gibi bir olayın ‘ayıplı hizmet’ olduğunu vurgulayan Güllü, “Çünkü siz oraya konaklamaya gittiğinizde komple bir paket alıyorsunuz. Onun içerisinde muhtemelen; sabah kahvaltısı, öğlen yemeği, belki de akşam yemeği gibi bir ücret veriyorsunuz. Dolayısıyla burada bir artık ayıplı bir hizmet olduğundan, böyle bir durumla karşılaşan insan artık o otele o işletmeye güvenemez. Dolayısıyla da tatilini yarıda kesmek isteyebilir. Dolayısıyla ayıplı hizmetten dolayı bedel iadesi ya da ayıp oranında bedel iadesi talep edebilir” diye konuştu. 


“TAZMİNAT DAVASI DA AÇABİLİR”

Tüketicinin bu gibi durumlarda şikayet hakları olduğuna dikkat çeken Güllü, “Manevi tazminat isteyebilir. Ayrı bir dava olarak çünkü burada ciddi anlamda insanlar bir tedirginlik yaşıyor. Kendisinin can güvenliği açısından o kurdu yiyebilirdi, zararlı bir madde bünyesine alabilirdi. Bu açıdan da ayrıca tazminat davası da açabilir” diye uyardı.