YEDİĞİ KABA İHANET EDENLER…

Süper Lig’de ilçemizi temsil eden Alanyaspor sadece futbol oynatılan bir kulüp olmadığını bizlere bir kez daha gösterdi. SMA hastası bir buçuk yaşındaki Ahmet için toplanan paraya destek veren Alanyaspor, Denizlispor maçının galibiyet primini Ahmet’in tedavisi için bağışladı. Başta Başkan Hasan Çavuşoğlu ve tüm Alanyaspor camiasını bu güzel hareketlerinden ötürü kutluyorum.

Daha önce kaptanımız Efecan Karaca’da Ahmet için canlı yayına katılmış ve milli formasını satarak Ahmet’e destek olmuştu. Kaptanımıza da buradan teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Bir şehri şehir yapan en önemli unsurlardan birisi o şehrin bir kulübünün, bir spor kültürünün olmasıdır. 1948 yılında amatör bir takım olarak kurulan Alanyaspor’da şimdilerde Avrupa arenasında mücadele eden adeta bir kültür yuvası olmuştur. Bu takımın bu şehre kattıklarını saymakla bitiremeyiz ama sadece son örnekte bile farkına varabiliriz. Tüm bir şehrin uğraştığı ve herkesin elinden geldiğince yardım yaptığı bir hastaya en büyük yardım yine o kulüpten ve o kulüp sayesinde Alanya’ya gelmiş sporculardan oluyor. İşte bu yüzden futbol sadece futbol değildir.

Kamuflaj forma ile Mehmetçik Vakfı’na yapılan yardımlar yine en yakın örneği. Tüm Türkiye’ye örnek olacak bir proje ile kahraman askerlerimize yanındayız mesajı verilmişti. Yine covid sürecinin başlangıcında yapılan Milli Dayanışma Kampanyasına 500 bin TL bağışta bulunulmuştu. Alanya’yı ülkemiz ve dünyada tanıtmak, ekonomisine katkıda bulunmak gibi konulara hiç girmiyorum bile. Sadece bu yıl yapılan daha somut şeylerden bahsediyorum.

Şimdi bunların hepsini ve daha onlarcasını silip “yok maçı sattı da, bilmem kim gol atmadı, kaleci elini uzatmadı” diyen Alanya’da yaşayan sözde Alanyasporlulara yazıklar olsun diyorum. Gidin büyük takımlarınızı tutun. Bir gün bebeğiniz hasta olur, bir gün oğlunuz asker olur o zaman işte yine Alanyaspor yanınızda olur. Alanya’da yaşadığınız süre boyunca bu takım sayesinde cebinize dolaylı yoldan muhakkak 1 TL bile olsa girmiştir. Yediği kaba ihanet etmek diye biz buna diyoruz işte.

Aradan günler geçti, hala sosyal medyada yolda gördüğümüz, Alanya sokaklarından bildiğimiz adamlar o olayı deşip duruyor. Buyurun gidin kulüp binası orda. Başkan orda, yönetim orda, hoca orda, futbolcular orda. Sosyal medyadan sallaması kolay tabi, hadi gidin yüzlerine de söyleyin bu kadar eminsiniz madem. Sanki o küfürler ettikleri, iftiraya boğdukları kişiler ulaşılmaz gibi klavye delikanlılığı yapıyorlar.

Alanyaspor 3 - 5 milyon Lira için maç satsa, haftalar sonra kazandığı bir maçın galibiyet gelirini bebeğin hastalığı için verir mi? Forma satışlarının parasını Mehmetçiklere verir mi? Milli Dayanışmaya para verir mi? Bu kadar paragözse bu kulüp bunları niye yapıyor? Gözünüz görmezde aklınız da mı çalışmaz?

Neyse, Ramazan ayı olması nedeniyle yazıyı burada bırakıyor ve daha da sertleşmeden herkese sağlıklı günler diliyorum…