YEDİ ARIKLAR 'ÇÖP' KANALI

Muratpaşa ilçesinde Yedi Arıklar olarak bilinen su kanalları CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından temizlenmediği için çöplerle tıkandı. Büyük Birlik Partisi(BBP) Antalya İl Başkanı Murat Barış, kanallardaki pis suyun tarımı elverişsiz hale getirmesinden dolayı yetkilileri göreve çağırdı.

Bayram OKUDAN, Ahmet ARĞILLI

Muratpaşa Belediyesi’ne bağlı Doğuyaka, Mehmetçik ve Tarım Mahalleleri’ni kapsayan ve Yedi Arıklar olarak bilinen su kanalları çöplerden dolayı tıkandı. Çiftçilik yaparak geçimini sağlayan mahalle sakinleri ise, CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yıllardır temizlenmediğini ve kanallardan alınan suyla seralarda sulama yaptıklarını belirtti. Alınan suyla seralarını sulayan çiftçiler, yetkililerin bir an önce temizlik yaparak, hijyenik koşullarda üretim yapmak istiyor. Büyük Birlik Partisi(BBP) Antalya İl Başkanı Murat Barış, kanallardaki pis suyun tarımı elverişsiz hale getirmesinden dolayı yetkilileri göreve çağırdı.

İÇLER ACISI DURUMDA

Çöplerden dolayı tıkanan Yedi Arıklar’ın içler acısı durumda olduğunu ifade eden ve konuyla ilgili açıklama yapan BBP Antalya İl Başkanı Murat Barış, “Burası Antalya’nın göbeğinde, 7-8 mahalleyi kaplayan bir yer ve burada tarım yapılıyor. Burası Yedi Arıklar olarak geçiyor ve buradan yüzlerce çiftçi arılardan sulama yaparak örtülü tarım yapmakta. Bu arıkların şu anki içler acısı durumunu biz gündeme getirmek istiyoruz. Ne kadar pislik varsa bu kanalları tıkıyor. Tarım yapan arkadaşlarımız bu durumdan hakikaten muzdarip” diye açıkladı.

“EKOLOJİK DENGE BOZULUYOR”

Kanalların temizliği konusunda yetkilileri göreve çağıran Başkan Barış, “Büyükşehir Belediyesi, ASAT tarafından görevli kimse buraların acilen temizlenmesi gerekiyor. Dolayısıyla buranın bir an önce temizlenip, tarıma elverişli olması lazım. Ekolojik denge de bozuluyor. Onun için yetkilileri göreve çağırıyoruz. Buradaki su taşıp, zaman zaman örtülü alana da zarar veriyor. Yedi Arıklar’ın temizlenip, buradaki insanların verim alabilmesini sağlamak Büyükşehir Belediyesi’nin elinde. Buraya bir katkı koyan olursa ve burası pırıl pırıl olursa teşekkür edeceğiz ” ifadelerini kullandı.

“BIÇAK KEMİĞE DAYANDI”

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in göreve geldiğinden bu yana kanallarda temizlik yaptırmadığını ileri süren çiftçi Ayhan Gebeş, “Burada toplamda 7 bin metrekare kapalı alanda üretim yapmaktayım. Eskiden kanallarımızı 2-3 ayda bir Büyükşehir Belediyesi, ASAT temizliyordu. Ama maalesef Muhittin Bey geldiğinden bu yana hiçbir zaman bu kanallar temizlenmedi. En sonunda buradaki üreticilerde sulama yapamadığı için bıçak kemiğe dayandı” ifadesine yer verdi.

“TIRMIKLA TEMİZLEMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Mahalle sakinlerinin kendi imkanlarıyla kanalları temizlediklerini ancak yeterli olamadıklarını belirten çiftçi Gebeş, “Gördüğünüz gibi suyun kanallardan geçmesi zor, hijyen desen ortadan kalkmış. Biz burada üretim yapıyoruz ama nasıl ürettiğimiz mala hijyen diyebileceğiz? Biz sadece kanalların temizlenmesini istiyoruz ama herkes asli görevini yerine getirsin. Suyu çekeceğimiz yerleri tırmıkla kendimiz temizlemeye çalışıyoruz. Ama bizim gücümüz nereye kadar yetecek?” diye konuştu.