YEDEKLERDEN VASAT KATKI

Süper Lig'de 12. hafta geride kalırken, Antalyaspor ve Alanyaspor'da oyuna sonradan dahil olan futbolcuların skora katkısı beklenen seviyeye ulaşmadı. Antalyaspor'da 2, Alanyaspor'da ise 3 maçta sonradan oyuna giren futbolcular, skoru değiştirebildi.

SADIK ÇETİN SADAK

Süper Lig'de 12. hafta heyecanının ardından heyecana milli ara verilirken, Antalya ekipleri Antalyaspor ve Alanyaspor, geride kalan sürede toplam 24 maça çıktı. Başarılı bir sezon geçiren Alanyaspor ve son haftaların yükselen değeri Antalyaspor, genel olarak taraftarının yüzünü güldürürken, yedek kulübesinde bekleyen futbolcular ise hocalarını memnun etmedi. İki takımın bu sezon oynadığı 24 maçın sadece 5'inde sonradan oyuna dahil olan futbolcuları skora katkı sağlayabildi.

1 GOL VE 1 ASİST

Pek çok maçın ikinci yarısında oyunda düşerek puan kayıpları yaşayan Antalyaspor'da yedek kulübesinden sahaya giren sadece 2 futbolcu, sonuca katkı sağladı. Kırmızı-Beyazlıların, Yeni Malatyaspor'u 1-0 mağlup ettiği karşılaşmada 70. dakikada Sherel Floranus'un yerine oyuna dahil olan Bünyamin Balcı, 89. dakikada Güray Vural'ın kaydettiği golde asisti yapan isim oldu. Bünyamin Balcı, yaptığı bu asistle bu sezon Antalyaspor adına sonradan oyuna girerek puan kazandıran tek futbolcu oldu. Antalyaspor'da Houssam Ghacha da Başakşehir'e 2-1 kaybedilen mücadelede 73. dakikada oyuna girerken, 90+5'te golle tanıştı.

ALANYASPOR'A 4 PUAN GELDİ

Süper Lig'de Antalya'yı temsil eden diğer ekip Alanyaspor'da beklenen verim sağlanamazken, Antalyaspor'a göre daha başarılı bir katkı sağlandı. Turuncu-Yeşillilerde 12 maçın 3'ünde sonradan oyuna dahil olan futbolcular skora etki ederken, bunun karşılığında 5 puanı hanesine yazdırdı. Galatasaray'ın 1-0 mağlup edildiği mücadelede Candeias, Fenerbahçe'ye karşı 2-1 kazanılan karşılaşmada da Efkan Bekiroğlu, sonradan oyuna girerek berabere giden maçt takımına 3 puanı getiren gollere imzalarını koydu. Şimşek'te 4-1 kaybedilen Altay karşılaşmasında da 46. dakikada oyuna dahil olan Tayfur Bingöl, Famara Diédhiou'nun 67'de attığı golün asistini yaptı.