YAZIKLAR OLSUN BU DÜZENE

Süper Lig’de kendi evimizde oynadığımız maçta Mete Kalkavan önderliğindeki Fenerbahçe’ye yenilerek haftayı puansız kapattık. 


Öncelikle bir teknik adamın sahaya sürdüğü ilk 11’e çokta laf etmemek lazım. Çünkü o ilk 11 çıktığına göre belli ki bir planlama ve taktik yapılmış demektir. Üstelik çiçeği burnunda teknik adam Ersun Yanal’ın elinde Fatih, Lorey Fer ve Balkovec gibi önemli isimler bu maçta yoktu. Bu kadar yoklukta çıkılabilecek iyi bir kadro ile sahaya çıktık. Tek ilginç değişiklik forvet bölgesindeki Hassan yerine Yunan yeni oyuncumuz sahadaydı ve o da attığı gol ile maçın hakkını verdi. 


Maç Fenerbahçe’nin bol topla oynadığı Alanyaspor’un ise sağlam savunma ve hızlı hücumlar ile gol bulmaya çalıştığı bir senaryo ile başladı. Sonrasında organize geldiğimiz nadir anlardan birinde golü bulduk ve skor avantajını da ele geçirdik. Golden sonra ya kazanırız ya da berabere kalırız mantığı ile puan beklediğim bir maçtı ama Mete Kalkavan denen şahıs maçı alıp bir taraftan diğer tarafa verdi. Öncelikle henüz 19. dakikada Osayi Samuel’in yaptığı net kırmızı kartlık pozisyonda önce elini arka cebine götürdü ve kırmızı kartı çıkaracaktı. Sonra ne olduysa bir anda kararını değiştirip sarı kart verdi. VAR’daki kendisini hakem sanan arkadaşlarda uyarıda bulunmadı ve henüz maçın başında 10 kişi kalması gereken üç büyütülmüşten Fenerbahçe maça 11 kişi devam etti. 


Bu dakikalardan sonra kora kor giden ama Fenerbahçe’nin kesinlikle üretken olamadığı topu da vermediği bir süreç izlerken bir gol oldu ve VAR ofsayt gerekçesi ile golü iptal etti. Devre arasına kırmızı kartı verilmeyen ve 9 dakika gibi Fenerbahçe gol atsın diye uzatılan alakasız bir maç ile girerken bir de baktım Fenerbahçe resmi hesabından bir açıklama yapılmış. Neymiş efendim VAR çizgileri yanlış çiziliyor adaletsizlik var falan filan. Ya siz dalga mı geçiyorsunuz? 10 kişi kalmanız gerekirken maça tutunuyorsunuz bir de itiraz mı ediyorsunuz? Bu VAR hakemlerinim yanlış yapamayacağı tek konu ofsayt çizgileridir. Nokta konur ve sistem otomatik çizgiyi çeker. Bu neyin itirazı ya ayıptır?


Bu açıklama şokunu yaşarken ikinci devre başladı ve içimden; bu hakemler şimdi bu açıklamanın etkisi ile nasıl maç yönetebilir diye düşünürken korktuğum başıma geldi. Saçma sapan bir pozisyonda bir anda Mete denen hakem arkadaş penaltı verdi. Ya futbolda her maç belki 10 defa olan saçma sapan bir pozisyona penaltı verildi ve VAR’da bir anda kör oldu müdahale etmedi. Gol ile moral bulan Fenerbahçe biraz yüklense de yine sıfır üretkenlik ile oynarken maçın yıldızı Mete yine sahneye çıktı ve bir penaltı daha verdi. Maçta zaten o dakika da bitti. 


Şimdi ne desek nasıl sesimizi çıkarsak bilmiyorum. Verilmeyen bir kart ve iki yanlış penaltı ile 3 puanımız resmen gasp edildi. Maç bitmeden yapılan açıklamalar, verilen yanlış kararlar ve daha bir sürü detay. Lale Orta gibi değerli bir eğitimciye sesleniyorum. Önce Galatasaray’ın yaptığı baskıya sonra da maçı Fenerbahçe’ye veren bu hakem arkadaşa göz yumma ve cezalarını ver. Bu hakemlerin tek amacı ligin üst sıralarında başa baş mücadele olması ve reyting artması. Şimdi Galatasaray ve Fenerbahçe birbirine yaklaştı ve ligin üstü kızıştı. Size mutluluklar ama unutmayın; Gün Gelir Devran Döner. 


Genelde hakemler hakkında pek konuşmadığım bu köşemde bugün sadece hakem konuştuğum için özür dilerim ama elden başka bir şey gelmiyor. Ersun Yanal’ın hem gelen değişiklikleri ve bazı futbolcularımızın formsuzlukları var evet ama biz bunu kendi içimizde çözeriz. Adaletli bir lig dileğiyle…