YAZIKLAR OLSUN! BU AYIP SİZE YETER

Dünkü yazımda, Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ANSİAD) cumartesi günü akşam düzenlediği geceyi gündemi getirmiştim. Bununla ilgili ‘Şehit olmuşlar ama kimin için?’ diyerek yapılan yanlışı, saygısızlığı anlatmaya çalışmıştım.

Dün gün boyu konuyla ilgili “Acaba ANSİAD’ın aklı başına gelirde bir özür açıklaması yapar” diye bekledim. Boşuna heveslenmişim. Bırakın açıklamayı sağdan soldan gelen bilgilere göre, “Biz aslında geceyi iptal etmek istemiştik de, eğlence yerine Atatürk’ün sevdiği şarkıları sanatçılar söyledi de, miş, mış” gibi laflarını duydum.

Bende bunun üzerine elime geçen fotoğraflara (ÇİLİNGİR SOFRALARINA) tek tek baktım. Şehitlerimizin naaşları daha kalkmamışken iş adamları ve geceye katılanlar ne haltlar yapmışlar diye! İnanın ne dil söylüyor, ne kalem yazıyor, ne klavye basıyor, ne akla sığıyor, ne yürek dayanıyor. Ellerim titriyor, yazmakta zorlanıyorum. Kelimelerle anlatılacak bir şey de yok.


Yazımın başlığını o kadar kullandım ki. “İnşallah bu son olur bir daha böyle acı günler yaşamayız” diye sürekli tekrarlamama rağmen. Ama nerede? İş adamlarının SAYGISIZLIĞI inanın ŞEHİTLERİN ACISINI katbe kat artırdı.

Artık lafı eğip bükmeyeceğim. Yahu milletin evladı vatan uğruna ŞEHİT olmuşken siz neyin peşindesiniz? Ben söyleyeyim. Siz kendi emelleri uğruna yaptırdığınız habere ödül verip meşrulaştırma peşindeydiniz.

Lakin çekirge misali üçüncüde ayağınız taşa takıldı. Hem de kocaman bir taşa. Şehitlerin naciz bedenlerine! Tepe taklak geldiniz. Söylenecek bir söz olmadığı gibi, ÖZÜR dilesiniz bile ÖZRÜNÜZÜN KABAHATİNİZEN BÜYÜK olacağını bildiğinizi umuyorum. Sessizliğinizi de buna yoruyorum.

Geldiğimiz noktada baktığım fotoğraflar REZİLLİK ötesi! Masalarda rakı, şarap, arka planda müzik. ŞEHİTLERİN RUHU için kalkan KADEHLER! İşe bundandır ki size YAZIKLAR OLSUN!

Devam edelim o SAYGISIZLIK GECESİNE! Hadi ANSİAD’ın beyaz yakalı Türklerinin aklına müzikli eğlenceyi iptal etmek gelmedi. Ya o geceye katılan aklı başında olduğuna inandığım insanlarında mı hiç aklına gelmedi müzik başladığı an oraya terk etmeyi?


Kimler mi? Sayayım. İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, İYİ Parti eski Milletvekili Hasan Subaşı, CHP eski Milletvekili Hüsnü Çöllü, BAKSİFED Başkanı Abdullah Erdoğan! Daha onlarca isim var ama say say bitmez. Bir diğer isim de CHP Meclis Üyesi ve Muratpaşa Belediye Başkan Vekili Hüseyin Sarı. Masada rakı kadehleri, muhabbet gırla. Bir tek “İYİ Kİ ŞEHİT OLDUNUZ ŞEREFİNİE ASLANLARIM” diye nara atmadıkları kalmış.

Ya o geceye katılan gazeteci dostlarım; Size ne demeli? Sizin hiç mi aklınıza gelmedi böylesine zor bir günde ŞEHİT CENAZELERİ varken o eğlenceli mekanı terk etmek ve akabinde ‘YAZIKLAR OLSUN’ minvalinde haber yapmak?

Ne diyeyim ki? Ben diyeyim Hz. Mevlana zamanında, “Konuşsam dilim yanar, sussam kalbim” demiş bile bizim yerimize. İnanın o görüntüler gözümün önüne geldikçe tüylerim diken diken oluyor vallahi.

Bakın sevgili ANSİAD yönetimi. Benim bu şehirde bir dikili ağacım yok ama sizlerin milyonlarca liralık sermayesi var. Bu vatan evlatları sizin o sermayelerinin artması için canlarını verdiler. Peki siz ne yaptınız, yahu hiç düşündünüz mü?

Bakın beyler bayanlar. Bu sizin yaptığınız düpedüz AYMAZLIK! Ama şundan emin olun. O vatan evlatları canlarını vermeseydi sizler geceleri rahat uyuyamayacaktınız, sermayenize sermaye katamayacaktınız.

Tabi bundan sonra vicdanınız sizi uyutursa bilemem. Lakin siz yaptığınız hatayı elbet bir gün anlayacaksınız. Ama iş işten geçmiş olacak. Ve ben size bu kez YAZIKLAR OLSUN BU AYIP SİZE YETER yerine VAKİT ÇOK GEÇ diyeceğim.

Hadi size iyi eğlenceler, iyi uykular!